Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon ievieš maksājumus ar plaukstu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Amazon” septembra pašā noslēgumā nākusi klajā ar visai inovatīvu maksājumu metodi “Amazon One”, kas dod iespēju norēķināties ar plaukstu. Tādā veidā pircējs savu roku var izmantot gluži kā norēķinu karti un veikt pirkumus Amazon fiziskajos mazumtirdzniecības veikalos.

    Lai pircējs šādā veidā varētu norēķināties, Amazon One izmanto virkni datu, ko iegūst no plaukstas, piemēram, līniju un izciļņu kombinācijas, kā arī vēnu izvietojumu, kas katram cilvēkam ir atšķirīgs. Tādā veidā plauksta darbojas kā sava veida paraksta rīks. Kompānija norāda, ka privātuma aspektu dēļ šis risinājums esot veiksmīgāks nekā sejas atpazīšanas tehnoloģija.

    Reklāma

    Amazon One izmanto attēlu skenēšanas aparatūru, kas ietver patentētus datorredzes algoritmus plaukstas attēla tveršanai un šifrēšanai. Lai izmantotu šo pakalpojumu, lietotājam pat nebūs vajadzīgs savs Amazon konts, pietiks ar tālruņa numuru un maksājuma karti. Taču, ja lietotājs sapratīs, ka šādu norēķinu iespēju nevēlas lietot, šos biometriskos datus būs iespēja izdzēst no sistēmas.

    Iesākumā šo norēķinu rīku plānots izmantot Amazon Go veikalos Sietlā un tuvāko mēnešu laikā to integrēs arī citos Amazon fiziskajos veikalos. Kompānija arī uzskata, ka Amazon One ir plaši izmantojams arī ārpus Amazon veikaliem. Tāpēc plānots šo rīku piedāvāt kā pakalpojumu arī trešajām personām, kā mazumtirgotājiem un citiem, lai pēc iespējas vairāk cilvēku gūtu labumu no šī risinājuma.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Liepins
    01.10.2020 10:18

    Galvenais lai Maskačkā vēlos vakaros nesāk rokas cirst nost

    Krotow
    01.10.2020 19:52
    Reply to  Janis Liepins

    Labi ka vēl neieviesa tīklenes skanerus. Tad cirstu galvas.

    Reklāma