Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” ražos divus jaunus modeļus Ķīnā un Vācijā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja “Tesla” vadītājs Īlons Masks ar sociālās saziņas vietņu starpniecību pavēstījis, ka iekš “Gigafactory Berlin” un “Gigafactory Shanghai” tiks ražoti divi jauni modeļi, kompānijai cenšoties piedāvāt lētāku un plašām masām pieejamāku elektroauto.

    “Tesla” īstermiņa un arī vidējā termiņa plāni ir diezgan skaidri – nākamo pāris gadu laikā līdz ražošanai jānogādā “Cybertruck”, “Semi” kravas auto un “Tesla Roadster”. Kas notiek tālāk, pašlaik ir miglā tīts.

    “Tesla” jau iepriekš izteikusies, ka varētu izstrādāt un ražot elektroauto Vācijā un Ķīnā. Kompānija pat apsvēra iespēju piesaistīt vietējos inženierus un dizainerus, kas strādātu pie šo mašīnu izstrādes. Vēlāk gan tapa skaidrs, ka “Tesla” veidos komandas, kas izstrādātās jaunus auto, kuri pēc tam tiks ražoti Vācijā un Ķīnā, un būs paredzēti vietējam tirgum.

    Masks “Battery Day” pasākumā izziņoja plānus piedāvāt elektroauto par 25 tūkstošiem dolāru. Tagad viņš apstiprinājis, ka tā nebūs vienkārši lētāka “Model 3” versija, bet gan pilnīgi jauns auto. Joprojām oficiāli nav izziņoti pat aptuveni termiņi, kad šis 25 tūkstošus vērtais auto varētu nonākt ražošanā. Masks “Battery Day” pieļāva iespēju, ka, pateicoties “Tesla” jaunajām baterijām, tas varētu notikt apmēram trīs gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.09.2020 12:13

    Līdz brīdim, kamēr elektrisko auto cena tiešām kļūs pieejama masām, vēl gadiņi 10 jāpagaida. No otras puses ziepes jau notikušas un vidējā jauno tautas auto cena atkal parauta 10 tūkstošus augstāk. Šejieniešiem atliek vien cerēt uz mistisku algu/ienākumu kāpumu vai turpināt drāzt esošos smirdauto līdz tie sabirst pīšļos un tad braukt ar autobusu.

    Vieta mīnusiem atrodas zemāk.

    Last edited 3 years ago by Jānis Baumanis
    Andris Duums
    29.09.2020 14:58

    Kamēr nonāks līdz Latvijai, tāpat maksās ap 40k

    1228
    29.09.2020 15:18

    Teslas plāni sāk atgādināt Ostapa Bendera runu, kad tas aprakstīja New Wasyuki kā galaktikas šaha galvaspilsētu. Truck, lētāki eauti, jaudīgais modelis, jaunās baterijas kur vēl hiperlūps….velciet tik sarkanos šortus.

    Reklāma