Web Analytics
More
    Reklāma

    Wikipedia saņems jaunu izskatu

    Jaunākie raksti

    Pēc pāris mēnešiem, 15. janvārī Wikipedia svinēs jau savu 20. jubileju, un no drošiem avotiem parādījusies informācija, ka informācijas krātuves mājaslapa piedzīvos dizaina izmaiņas, padarot to ērtāku lietošanai.

    Kaut arī plānotais uzlabojumu termiņš ir 2021. gada beigas, jau šobrīd ir zināmas pāris lietas, kuras atvieglos mūsu informācijas meklēšanas ikdienu. Kā viena no lielākajām būs iespēja noņemt sānu paneli, lai tas netraucētu uztvert kopējo lapas informāciju. Tāpat arī logo paliks nedaudz mazāks un būs vairāk vērsts uz augšējo malu, padarot galveno informāciju labāk uztveramu un kā galveno centru lapā. Būs iespējams ērtāk nomainīt valodas attiecīgajam materiālam, jo nākotnē valodu izvēles nomaiņa atradīsies labajā pusē paralēli nosaukumam.

    Reklāma

    Vēl viena jauna un noderīga lieta būs “Table of contents” lapas labajā augšējā stūrī, kas ļaus ļoti ātri pārslēgties starp tekstu sekcijām, ļaujot ietaupīt ekrāna ritināšanas laiku, kas šobrīd var būt ļoti kaitinoši. Tik uzlabota arī meklēšanas funkcionalitāte pašā mājaslapā, un izskatās, ka jau tagad rezultāti parādās ar pievienotu fotoattēlu, sniedzot vizuālu informācijas veidolu. Tas norāda uz to, ka pārveidojumi tiks veikti pakēpeniski, pilnīgiem uzlabojumiem noslēdzoties 2021. gada beigās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    28.09.2020 12:02

    Kaut kur jau bija bildes ar jauno izskatu. Jā, visas rakstā minētās fīčas būs, bet izskats/dizains, vismaz man tā likās, paliek tāds pats.

    User Experience
    28.09.2020 13:46

    Pēc dotā piemēra izskatās, ka Wikipedia saņems uzlabotu lietotāju pieredzi (UX), nevis izskatu.

    28.09.2020 22:34

    vecais jau arī nebija slikts http://www.wikipedia.lv/

    Kursors.lv
    28.09.2020 22:45
    Reply to  WIKIPEDIA

    Jā, pirms 10 gadiem :)

    Jānis
    29.09.2020 08:40

    Būtu forši, ja viņi beidzot sataisītu redirect starp mob un desktop versiju vai vēl labāk uztaisījuši responsive versiju. Citādi baigais besis, kad kāds ielinko kaut ko no telefona un, atverot desktopā, wikipedia paliek uz lapas ar “m” burtu jeb en.m.wikipedia.org un man tad jāiet un jādzēš ārā “m” burts no URLa.
    Ne vienotas responsive mob/desktop mājaslapas ir pagājušais gadsimts.

    Oskars
    30.09.2020 07:30

    Nu ko shadu negaidiju, reklamu wikipedia.lv. Ok es varetu pienjemt, jabutu reklama, saistiba ar wikipedia, bet ne atrie krediti, salidzinashana. Kauns.

    Screenshot_20200930-052818_Firefox.jpg
    Reklāma