Web Analytics
More
    Reklāma

    Singapūra būs pirmā valsts pasaulē, kur identitāti pārbaudīs ar sejas atpazīšanu

    Jaunākie raksti

    Lai arī Singapūra ir visai maza valstiņa, tā tehnoloģiju izmantošanā ir krietni advancēta, ar lieliem plāniem tās integrēt svarīgās jomās. Singapūras valdība nupat nākusi klajā ar paziņojumu, ka tā būs pirmā valsts pasaulē, kas sejas atpazīšanu oficiāli izmantos kā pieeju identitātes apstiprināšanā un integrēs to savā nacionālās identitātes shēmā “SingPass“.

    Norādīts, ka biometrisko datu izmantošana identitātes apstiprināšanā Singapūras iedzīvotājiem sniegs drošu un ātru piekļuvi gan valdības, gan privāto pakalpojumu sniedzējiem. Pie šādas iespējas varēs tikt jebkurš uzņēmums, kas vēlas un atbilst valdības prasībām, un tā būšot kritiski svarīga arī valsts digitālajai ekonomikai.

    Reklāma

    Sejas atpazīšanu identitātes apliecināšanai labu brīdi izmanto liela Singapūras banka “DBS”. Tas, pēc visa spriežot, bijis veiksmīgs solis, un tagad šī pieeja tiks izmēģināta jau visā valstī. Šādā veidā personu ne tikai identificēs, bet arī pārbaudīs tās klātesamību noteiktajā brīdī.

    Par pionieriem biometrisko datu un sejas atpazīšanas tehnoloģiju izmantošanā tiek uzskatīti ASV un Ķīnas uzņēmumi. Piemēram, virkne banku lietotņu pārbaudei atbalsta Apple Face ID vai Google Face Unlock. Savukārt Ķīnas Alibaba izmanto lietotni “Smile to Pay”. Arī daudzas valdības jau lieto sejas atpazīšanas iespējas, taču maz ir tādu, kas nopietni apsvērušas ko tādu oficiāli ieviest pilsoņu identitātes pārbaudē.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    28.09.2020 10:07

    Te varētu Latvijas Pasts pamācīties. Citādāk izdomājuši te lepni rindā pieteikšanās aplikāciju. Kas nekaitētu, ja varētu aiziet, noskanēt ģīmi un dabūt paciņu? Un to visu automātiski un bez rindām.

    28.09.2020 10:20
    Reply to  DMG

    Jācer, ka biometriskā sistēma nebūs no samsunga :/ Savādāk īpašnieki iespējams paciņas nesaņems.

    ggggg
    29.09.2020 09:29

    Identifikatoram ir jābūt nomaināmam ar laiku. Sejas “Atlējumu” centrālās datubāzes ir milzu kļūda.

    Bob
    09.10.2020 19:19

    Labi nodomi taču diemžēl var nojaust uz kurieni tas ved.Totālā kontrole un izsekošana,pa visu pasauli ar laiku ieviesisies.Negribētu dzīvot kā Ķīnā kur to jau mēģina dzīvē

    Reklāma