Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazumtirdzniecības milzis “Walmart” līdz 2040. gadam elektrificēs savu auto parku

    Jaunākie raksti

    Pasaulē lielākais mazumtirdzniecības uzņēmums “Walmart” līdz 2040. gadam plāno pilnībā elektrificēt savu auto parku, pamazām atbrīvojoties no auto ar iekšdedzes dzinējiem un ieviešot bezizmešu transportlīdzekļus.

    Izmaiņas skars gan kompānijas vieglo pasažieru auto parku, gan kravas automašīnas, kas veic kravu piegādes veikaliem visā pasaulē. Pirms pāris gadiem “Walmart” jau pasūtīja 40 elektriskās “Tesla Semi” kravas automašīnas, kuras līdz reālai ražošanai vēl nav nonākušas. Nu ir skaidrs, ka “Semi” noteikti nebūs vienīgie elektroauto, kurus kompānija gaida.

    “Walmart” vēlme kļūt videi draudzīgākiem nav tikai vārdi – mazumtirdzniecības veikalu ķēde ir viens no lielākajiem sadarbības partneriem “Electrify America” uzņēmumam, kas veido un uztur elektroauto uzlādes punktus ASV. “Walmart” veikalu stāvvietās izvietotas 120 elektroauto uzlādes stacijas. Abas kompānijas jau iepriekš solījušas, ka pie šī skaitļa neapstāsies un kopīgā sadarbība turpināsies.

    Otrs “Walmart” mērķis ir līdz 2035. gadam visās uzņēmumam piederošajās telpās pāriet uz no atjaunojamiem resursiem iegūtu elektrību. Uzņēmums savā paziņojumā norāda, ka pasaule saskaras ar nopietnām klimata izmaiņām un cilvēkiem jāspēj uzņemties atbildība par savu rīcību, tāpēc “Walmart” šādā veidā cer būt paraugs citiem uzņēmumiem, demonstrējot ilgtspējīgas darbības piemēru praksē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.09.2020 12:44

    Auto lādētāji lielveikalu stāvvietās ir apsveicama parādība. Cerams, pie mums tas arī kļūs par normu. Pagaidām ko tādu esmu redzējis tikai pie Akropoles un IKEA Rīgā.

    1029
    25.09.2020 13:06
    Reply to  Krotow

    mūsu lielveikalos par normu kļūst maksas tualetes)

    Agris
    25.09.2020 15:33
    Reply to  Krotow

    Jaunajās stāvvietās pēc eiropijas standartiem būs obligāta stāvvieta, precīzi gan neatceros, šķiet uz 10 stāvvietām viena EV rozete

    1029
    25.09.2020 13:13

    Bleķis. Tā vietā, lai samazinātu nevajadzīgi nobrauktu km skaitu, industrija nodarbojas ar viena auto aizstāšanu ar citu, kam ir patīkams blakusefekts – autoparka nomaiņa un attiecīgi, peļņa. Tikpat labi alkoholiķi varētu no šņabja pārsēdināt uz vīnu – sekas šķiet mazākas un vieglākas, peļņa ražotājiem saglabājas. Alkoholisms uzvarēts!

    Reklāma