Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc “Battery Day” ievērojami kritusies “Tesla” akciju vērtība

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta ziņu aģentūra “Reuters”, pēc otrdienas vakarā (pēc Latvijas laika) notikušā “Battery Day” pasākuma, “Tesla” akcijas piedzīvojušas vērā ņemamu vērtības kritumu un kompānijas akciju vērtība samazinājusies par kopumā 50 miljardiem dolāru.

    20 miljardi tika zaudēti tikai divu stundu laikā pēc tam, kad akciju tirdzniecība bija beigusies un “Tesla” vadītāji ar Īlonu Masku priekšgalā veica savas prezentācijas. Jau dienas laikā akciju vērtība kritās par 5,6 procentiem, bet pēc tirdzniecības beigām kritums turpinājās, “Tesla” akcijām zaudējot vēl 6,9 procentus vērtības.

    “Nekas, ko Masks stāstīja pasākumā nav pilnīgi drošs un ar garantiju. Prezentācijā nebija nekā reāla un taustāma,” akciju vērtības kritumu “Reuters” skaidro “Roth Capital Partners” analītiķis Kreigs Īrvins.

    Investori no “Battery Day” gaidīja divas galvenās lietas – konkrētas ziņas par “miljons jūdžu bateriju” izstrādes procesa gaitu un panākumiem, kā arī konkrētu mērķi izmaksu samazināšanai, kas būtu izteikts dolāros par vienu kWh. Masks neko no cerētā nepateica – tā vietā viņš solījā nākamo gadu laikā samazināt bateriju izmaksas pat uz pusi un sagatavot lētu elektroauto.

    Šobrīd tiek uzskatīts, ka brīdī, kad bateriju cenas nokritīs līdz 100 dolāriem par kWh, elektroauto un ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu cenas izlīdzināsies. Tiek lēsts, ka šobrīd “Tesla” baterijas izmaksā 156 dolārus par kWh.

    Investorus solījumi nepārliecināja, jo arī iepriekš “Tesla” bijušas problēmas sasniegt sava vadītāja uzstādītos mērķus. Turklāt, “Tesla” nav pilnībā izstrādāts un pabeigts jauno bateriju ražošanas process, bet izskanējušie mērķi, lai arī ļoti ambiciozi, tomēr ir grūti sasniedzami.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aplams
    24.09.2020 13:06

    Svarīgi būtu norādīt, ka vakar mazliet sabruka Teslas tīkls un auto īpašnieki nevarēja atslēgt savus aparātus

    Reklāma