Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākotnes iPhone, izmantojot automātisko optisko analīzi, varētu uzņemt labākus zemūdens foto

    Jaunākie raksti

    Apple arvien meklē jaunus veidus, kā uzlabot savu ierīču funkcionalitāti un pilnveidot tās līdz sīkākajai niansei. Pašreiz kompānijas dienaskārtībā ir meklēt veidus, kā apstrādāt zem ūdens uzņemtus attēlus, ļaujot nākotnes iPhone radīt skaidras un nevainojamas bildes arī dzelmē.

    Praktiski šobrīd ar atbilstošo aparatūru ir iespējams radīt labus zemūdens attēlus arī amatiera līmenī. Tomēr pat ar perfektu aprīkojumu ideālas zemūdens bildes nebūs garantētas. Problēmas var radīt gan apgaismojuma trūkums un slikta redzamība duļķainā ūdens dēļ, gan nepievilcīgās krāsas, ko rada šie minētie apstākļi.

    Reklāma

    Tāpēc, lai uzlabotu iPhone kameras veiktspēju arī zem ūdens, Apple iesniedzis patentu “Zemūdens elektroniskās ierīces ar attēlveidošanas iespējām”. Šāds nākotnes iPhone spēs veikt vairākas izmaiņas un būtiski uzlabot zem ūdens uzņemta attēla kvalitāti. Ierīce, izmantojot automātisko optisko analīzi, spēs savākt kopā vairākus datu punktus, kurus pēc tam izmantos attēla apstrādē. Tie var būt dati, piemēram, par apkārtējās gaismas intensitāti. Ar sensoru palīdzību šis iPhone spētu izmērīt apkārtējās gaismas spektrus gan virs, gan zem ūdens, tādējādi nosakot to gaismas daudzumu, ko absorbē ūdens. Attēla apstrādē arī tiktu izmantoti dati par ūdens dziļumu, spiedienu, duļķainību, kā arī attālumu no objekta.

    Izmantojot automātiskajā optiskajā analīzē iegūtos datus, iPhone varētu piedāvāt virkni iespēju, kas palīdzēs tikt vaļā no trūkumiem un uzlabos attēla kvalitāti. Piemēram, ierīce var piedāvāt uzlikt lielāku objekta apgaismojumu, ja apkārtējā gaisma ir pārāk vāja. Vēl viena iespēja ir attēla nokrāsas maiņa, kas mazinās ūdens virsmas absorbēto vai atstaroto gaismu. Tāpat ierīce varētu piedāvāt mākslīgi iekrāsot ūdeni, lai padarītu to izteiktāk zilu, un vēl citas iespējas, kas krietni paceltu zem ūdens uzņemta attēla kvalitāti.

    Būtiski, ka šis nav vienīgais Apple mēģinājums uzlabot zemūdens fotogrāfēšanu mobilo ierīču lietotājiem. Kompānija šī gada aprīlī iesniedza patentu “Zemūdens lietotāja saskarne”, kura galvenā ideja ir, ka attēlu uzņemšana zem ūdens jāveic ar ierīci, kurai ir vienkāršota vadība.

    Protams, līdztekus šim visam Apple arī strāda pie savu ierīču ūdensizturības, veicot korekcijas to dizainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma