Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft līdz 2030. gadam apņemas kļūt par “ūdens pozitīvu” kompāniju

    Jaunākie raksti

    Attiecībā uz tēmu, kas skar ilgtspējīgu attīstību, Microsoft jau uzstādījis mērķi līdz 2030. gadam kļūt par oglekļa neitrālu kompāniju. Taču tas nav viss, ar ko Microsoft cer pārsteigt. Savā jaunākajā paziņojumā uzņēmums paudis apņemšanos līdz 2030. gadam kļūt arī par tā saukto “ūdens pozitīvu” kompāniju. Šāds mērķis ietver gan ūdens patēriņa samazināšanu, gan vienlaicīgi esošo ūdens resursu palielināšanu. Konkrētāk, saražot vairāk ūdens nekā uzņēmums patērē.

    Pagaidām gan izskatās, ka Microsoft būs ko noņemties, lai sasniegtu cerēto. Šobrīd kompānija lielu daudzumu ūdens patērē tieši datu centros, un šķiet, ka būs nepieciešami novatoriski veidi, kā tieši tur ierobežot ūdens patēriņu. Tikmēr pieeja, kas tiek izmantota topošajā Microsoft datu centrā Arizonā, ietver tā saukto nulles dzesēšanas risinājumu, ja temperatūra ir zemāka par 29.4ºC. Šajā procesā tiek izmantota adiabātiskā dzesēšana, kur ierīču dzesēšanā izmanto gaisu, nevis ūdeni. Savukārt, kad temperatūra pārsniegs 29.4ºC, datu centros izmantos iztvaikošanas dzesēšanu, ko sauc arī par “purva dzesēšanu”.

    Reklāma

    Savukārt, kas attiecas uz ūdens resursu palielināšanu, Microsoft padomā jau dažādi projekti, piemēram, mitrāju atjaunošana. Nelieli soļi pretī ūdens daudzuma palielināšanai tiek sperti jau tagad. Labs piemērs ir lietus ūdens savākšanas sistēma, ko Microsoft uzstādījis Silīcija ielejas pilsētiņā. Un tā nav vienīgā vieta, kur kompānija uzstādījusi šādu risinājumu.

    Microsoft vēlme kļūt par “ūdens pozitīvu” kompāniju, domājams, prasīs diezgan daudz pūļu un inovāciju, taču, ja cerētais izdosies, tas ievērojami samazinās ūdens patēriņu vienā no pasaules lielākajām tehnoloģiju kompānijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1137
    22.09.2020 12:43

    ūdens pozitīvs – t.i. kompānija, kas lej ūdeni vairāk, kā patērē birojos un dc?

    Skābene
    23.09.2020 16:02

    Visi tā saucamie “ūdens ražotāji” parasti neražo ūdeni, bet atkritumu kalnus no ūdens taras! :)

    Krotow
    22.09.2020 17:25

    Tagad arī Microsoft tirgos “atmiņas ūdeni”. Kā nekā viņu produktiem RAM vajadzīgs ļoti daudz. Mūsu slavenais “Memory Water” adepts lai laicīgi vāc mantas un tinās, kamēr mīksto advokāti viņu vēl nav nožmieguši.

    Reklāma