Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iOS 14 beidzot iespējams nomainīt noklusēto e-pasta lietotni

    Jaunākie raksti

    Beidzot tas ir noticis, un Apple mobilo operētāju ekosistēmu ir iespējams nomainīt noklusēto e-pastu lietotni no piedāvātās Mail uz Gmail vai Outlook iespējām. Šādas izmaiņas piedzīvojuši arī interneta pārlūkprogrammu izvēle.

    16. septembrī Apple oficiāli sāka piedāvāt jaunāko iOS 14 versiju gan uz iPhone, gan iPadOS 14 uz iPad planšetdatoriem. Jaunā operētājsistēmā atnesusi arī nedaudz lielāku brīvību no lietotāja puses, kas ļauj iestatīt kādu citu lietotni, ar kuru atvērt e-pastu. Šajā gadījumā iespēju saņēmusi Google Gmail lietotne un Microsoft Outlook, kas jau ar šo funkcionalitāti varēja lepoties pagājušajā nedēļā. Tikmēr Gmail bija jāsaņem jaunākais atjauninājums šajā nedēļā.

    Šim izmaiņu piedāvājumam būtu jāparādās tad, kad tiek atjaunota Gmail lietotne un tā ieslēgta, bet manā gadījumā tas nenotika. Tāpēc otrs variants ir vienkārši doties uz Settings – Gmail – Default Mail App, kur būs iespējams veikt izmaiņas.

    Ar nelielu smaidu sejā var teikt, ka Apple tiešām kļūst par atvērtāku ekosistēmu, taču tas ir prasījis jau ļoti ilgu laiku. Protams, vai šis patiešām ietekmēs ikdienas darbu un ērtumu, būs grūti novērtēt šajā mirklī, tomēr varbūt jau kāds no mūsu lasītājiem var novērtēt šo iespēju?

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    22.09.2020 11:02

    Klīst gan ziņas, ka pēc restarta noklusētās programmas atgriežoties savās vietās, diemžēl nevaru pārbaudīt

    Lauris
    22.09.2020 11:06
    Kursors.lv
    22.09.2020 11:11
    Reply to  Lauris

    Tas bija bags, kas laikam ir salabots.

    Juris
    22.09.2020 11:34

    Apple pamazām sāk piekāpties, atļaujot lietot ne tikai savus produktus kā galvenos :D

    hmmm :)
    22.09.2020 14:19

    Sen sen taču bija Microsoftam tiesas prāva ka nevar savas lietotnes integrēt operētājsistēmā, tādējādi cilvēkiem nav vajadzības pirkt un izmantot citas lietotnes. Tiek traucēta konkurence.
    Apple tad sanāk ka ir gājis ievērojami tālāk par Microsoft un nekas :D viss ir labi ? :D

    wils
    22.09.2020 16:04
    Reply to  hmmm :)

    Kamēr tev nepieder monopols tirgū, tevi neierobežo ar likumdošanas aktiem. Kaut kā neesmu redzējis, ka autoražotājiem kāds pārmestu integrētās audio sistēmu ievietošanu automašīnās.

    Labvēlis
    23.09.2020 00:10

    Nez, man viena no labajām lietām iekš iOS 13 manā darba SE (mazais kverplis) bija tieši E-pasta klients kopā ar SIRI. Smuki atcerējās kur metīšu kādā mapē vēstuli, ērts pārskats utt. Vismaz man. Tādā ziņā Gmail dajebkurā platformā ir bardaks. Safari arī gana labi strādāja un iekļāvās visā.
    Ekrāns tam SE gan bija sū, bet dēļ drausmīgi agresīvās plakstas atgrūšanas funkcijas – vairākas reizes bakstīju ar saviem, laikam, gorillas pirkstiem pa ekrānu kamēr pieņēma, viss iOS ir funkcionāli lēns (daudzas papildu nevajadzīgas darbības un soļi) un baterija bija šausmīga.
    VISTRAKĀK RIEBĀS KA TAS ĶĒMS SLĒDZAS ĀRĀ TĪKLOŠANU KAD PATS GRIBĒJA KAMĒR NEBIJU PASPĒJIS PIEVIENOT KĀDU IEKĀRTU. Ej dirst ibio epl ar šito es-zinu-visu-labāk-pats-izdarīšu-tev-nedrīkst-uzticēties. Kaitināja nenormāli.
    Smuks ir iOS. Smukas animācijas. Un jauninājumi daudz un ilgi.

    Reklāma