Web Analytics
More
    Reklāma

    TikTok varētu par mata tiesu izglābties no aizlieguma ASV

    Jaunākie raksti

    Ja vēl aizvakar šķita, ka Donalds Tramps patiešām varētu noņemt no trases gan TikTok, gan WeChat un bloķēt piekļuvi šīm lietotnēm, tad šobrīd izskatās, ka ASV prezidents devis provizorisku piekrišanu TikTok darījumam ar kompānijām “Oracle” un “Walmart”. To varētu saukt par izglābšanos par mata tiesu vai arī pēdējā brīža piedāvājumu, kura rezultātā radīts jaunais “TikTok Global” uzņēmums.

    Pagaidām zināms, ka no TikTok Global, kas vadīs sociālo video pakalpojumu biznesu ASV,  12.5% savā īpašumā iegūs Oracle, savukārt 7.5% no kompānijas tiks Walmart. Zināms arī tas, ka Oracle kļūs par TikTok Amerikas lietotāju datu glabātāju, savukārt Walmart būs atbildīgs par e-komercijas un reklāmas tehnoloģiju pusi. Tikmēr atlikušie 80% no TikTok Global piederēs platformas līdzšinējam īpašniekam ByteDance.

    Reklāma

    Darījuma rezultātā TikTok Global samaksās ASV Valsts kasei vairāk nekā 5 miljardus dolāru, tādējādi pievienojoties Oracle, Walmart un citiem investoriem un palīdzot attīstīt mākslīgā intelekta tehnoloģijā balstītu apmācību programmu video formātā. Programma mācīs bērniem pamatus matemātikā, lasīšanā, dabaszinībās, kā arī informātikā. Ironiskā kārtā par to, ka “piekritis šādam noteikumam”, ByteDance esot uzzinājis tikai pēdējā brīdī.

    Jāteic, ka šāds darījums arī īsti neatrisina galveno problēmu jebšu to, ka Ķīnas valdība it kā varētu izspiegot Amerikas lietotājus vai izplatīt maldinošu informāciju. Lai gan ASV dati varētu atrasties potenciāli lielākā drošībā, šis darījums varētu būt vairāk saistīts ar laba ārējā iespaida atstāšanu, nevis kopīgiem centieniem samazināt Ķīnas valdības ietekmi.

    Kas attiecas uz WeChat, izskatās, ka arī šī lietotne varēs turpināt darboties ASV un būs pieejama šīs valsts lietotājiem gan Google Play, gan App Store.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.09.2020 11:20

    Tāds sava veida legāls 90to gadu reketierisms! :)
    Būs jāmaksā par jumtu!

    Remarx
    18.10.2020 10:42

    Kas ir pats interesantākais ka tas nelaimīgais Tik Tok pašā ķīnas teritorijā ir aizliegts, jo tur ir pašiem sava lietotne kurā var reģistrēties tikai paši Ķīnas Tautas Republikas pilsoņi un nevienam citam tas nav atļauts. ASV prasa kontroli par šo lietonti un ja šie tādu saņems tad šo starpgadījumu aizmirsīs.

    Reklāma