Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairākas ES valstis testē pārrobežu Covid-19 kontaktu izsekošanas sistēmu

    Jaunākie raksti

    Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis testē sistēmu, kas to COVID-19 kontaktu izsekošanas lietotnēm ļauj darboties arī pāri robežām. Tādu valstu kā Čehijas, Dānijas, Vācijas, Īrijas, Itālijas un Latvijas lietotnes testēšanas laikā dos iespēju apmainīties ar šādu informāciju. Eiropas Komisija (EK) jūnijā nāca klajā ar šo iespēju un pieeju.

    Sistēmas viena no lielākajām priekšrocībām ir, ka, ja vienas no augstāk minēto valstu iedzīvotājiem dodas uz citu valsti, viņam nav jālejupielādē vietējā kontaktu izsekošanas lietotne, lai saņemtu brīdinājumus, ja viņš nesen ir sazinājies ar kādu personu, kurai COVID-19 ir pozitīvs rezultāts. Šie dati tiks kopīgoti ar citu valstu lietotnēm, ļaujot efektīvāk brīdināt cilvēkus, kuri ir sazinājušies ar konkrēto personu.

    Reklāma

    Pašu risinājumu izstrādājušas kompānijas “Deutsche Telekom” un “SAP”, ļaujot droši apmainīties ar informāciju starp valstu kontaktu izsekošanas lietotnēm. Sistēma darbosies no EK datu centra Luksemburgā. Ja izmēģinājuma periodā viss izdosies, tā oficiāli sāks darboties jau oktobrī. EK komisārs iekšējā tirgus jautājumos Terijs Bretons norāda, ka daudzas dalībvalstis ir ieviesušas nacionālās kontaktu izsekošanas un brīdināšanas programmas. Tagad ir pienācis laiks panākt, lai tās mijiedarbotos savā starpā.

    Būtiski, ka, izmantojot šo sistēmu, starp valstīm netiks kopīgoti personas dati. Citas ES valstis varēs pievienoties tīklam vēlāk, ja to kontaktu izsekošanas lietotnēs tiks izmantota decentralizēta sistēma, kā, piemēram, Apple un Google izstrādātais risinājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma