Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nissan” prezentē “Z” sērijas sporta auto prototipu

    Jaunākie raksti

    “Nissan” aizvadītajā naktī prezentēja sava ilgi gaidīta “370Z” sporta auto pēcteci, izrādot nākamās paaudzes prototipu, kas ražošanā varētu nonākt jau nākamgad. Auto aprīkots ar 3,0 litru V6 motoru un diviem turbo, kā arī manuālo ātrumkārbu. Tiktāl viss ir ļoti skaisti.

    Britu medijs “Autocar” ziņo, ka jaunais modelis nebūs nopērkams Lielbritānijā un arī kontinentālajā Eiropas daļā. “Nissan” šo situāciju skaidro ar sarūkošo sporta auto tirgu Eiropā, kā arī ar arvien stingrākajām izmešu normām, kurām autoražotāji spiesti pakļauties. Kompānija uzskata, ka šī sporta auto tirgošana Eiropā būs nerentabla. Tas vairs nav tik patīkami…

    Reklāma

    Kompānija savā paziņojumā norāda, ka jaunā auto dizainā atrodami pagātnes motīvi, proti, dizaineri smēlušies iedvesmu oriģinālajā “Z” sērijas auto – “240Z”. Arī dzeltenā krāsa ir no iepriekšējo paaudžu modeļiem. Tomēr ne viss ir ņemts no pagātnes – LED lukturi, taisnstūrainais radiatora režģis, 19 collu lietie diski un dažādas oglekļa šķiedras detaļas atgādina, ka mums ir darīšana ar mūsdienīgu sporta auto.

    Prototips ir 4,32 metrus garš un 1,85 metrus plats, līdz ar to varam secināt, ka jaunais auto būs par 14 centimetriem garāks nekā aizejošais “370Z”.

    Arī salonā ražotājs, klasiskā japāņu stilā, centies sapludināt tradicionālo un mūsdienīgo. Kompānija saka, ka salona un sēdpozīcijas izstrādē piedalījušies sacīkšu braucēji, tādējādi darot visu iespējamo, lai viss būtu pēc iespējas ērtāk vadītājam. Auto ir aprīkots ar 12,3 collu digitālo instrumentu paneli.

    “Nissan” pagaidām nav izziņojuši motora specifikācijas, taču noprotams, ka tas ir pārstrādātais 3,0 litru V6, kas izmantots “Infiniti Q60”. Tajā automašīnā šis motors attīsta 400 zirgspēku jaudu. Tā kā “Z” sērijas auto būs krietni vieglāks nekā “Q60”, varam sagaidīt, ka tas būs arī ātrāks. Kompānijas pārstāvis Hiroši Tamura norāda, ka šī mašīna ir kas vairāk nekā tikai ātrs auto. “”Z” sērija simbolizē jaudu un veiklību. Tas ir domāts, lai radītu saikni ar savu vadītāju – ne tikai fizisku, bet arī garīgu.”

    “370Z” ir šobrīd visilgāk ražošanā esošais “Nissan” modelis, tas pirmoreiz tika prezentēts 2008.gadā. Pagaidām plānots, ka jaunais “Z” sērijas auto ražošanā nonāks nākamgad. Neoficiāli izskan ziņas, ka autoražotājs strādā arī pie “GTR” pēcteča.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma