Web Analytics
More
    Reklāma

    “Panasonic” plāno paplašināt bateriju ražošanu “Gigafactory Nevada” rūpnīcā

    Jaunākie raksti

    “Panasonic” apstiprinājis plānus paplašināties “Tesla Gigafactory Nevada” rūpnīcā, izveidojot jaunu ražošanas līniju. Tas, protams, nozīmē, ka nākamgad palielināsies bateriju ražošanas kapacitāte.

    Pēdējā gada laikā regulāri izskanējušas runas, ka “Panasonic” un “Tesla” attiecības pasliktinās, neskatoties uz to, ka abas kompānijas gadiem ilgi sadarbojušās bateriju izstrādē. Problēmas parādījās brīdī, kad “Tesla” norādīja uz vēlmi ražot pašai savas baterijas. Lai nu kā, abu uzņēmumu attiecības šķietami uzlabojušās.

    Pozitīvāku skatu uz dzīvi noteikti sniedz fakts, ka “Panasonic”, ražojot baterijas Nevadā, gada pirmajā daļā beidzot strādājis ar peļņu nevis iedzīvojies zaudējumos. Ņemot vērā pozitīvu finanšu plūsmu, japāņu kompānija apsvēra papildus investīcijas, lai paplašinātu ražošanu. Uzņēmuma pārstāvis Karls Voltons apstiprinājis informāciju, skaidrojot, ka nepieciešami dažādi celtniecības darbi, kas aizņems pāris mēnešus, savukārt jau nākamā gada sākumā tiks uzstādītas iekārtas un drīz pēc tam sāksies arī ražošana.

    Tā būs četrpadsmitā ražošanas līnija rūpnīcā un plānots, ka tas ļaus kāpināt ražošanas apjomus par 10 procentiem. Lai nodrošinātu līnijas darbību, plānots nolīgt 100 jaunus darbiniekus. Neoficiāli izskan informācija, ka “Panasonic” plāno uzsākt bateriju ražošanu, kurām būs lielāks enerģijas blīvums, proti, šīs baterijas spēs uzkrāt vairāk enerģijas nekā tāda paša izmēra baterijas šobrīd. Tiek prognozēts, ka enerģijas blīvums sākotnēji palielināsies par pieciem procentiem, taču dažu gadu laikā enerģijas blīvums varētu palielināties pat par 20 procentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma