Web Analytics
More
    Reklāma

    “General Motors” iegādājas “Nikola” daļas 2 miljardu vērtībā un ražos “Badger” pikapu

    Jaunākie raksti

    “General Motors” koncerns ziņo jau par otro nozīmīgo sadarbības līgumu elektroauto jomā nedēļas laikā – šoreiz panākta vienošanās 2 miljardu dolāru vērtībā ar kompāniju “Nikola”. Tādējādi “GM” iegūs 11 procentus “Nikola” uzņēmuma daļu, kā arī projektēs un ražos “Nikola Badger” elektrisko pikapu. Paredzēts, ka šai mašīnai varētu būt gan versija ar baterijām, gan versija ar ūdeņraža degvielas šūnām. Ražošanā “Badger” vajadzētu nonākt līdz 2022. gada beigām.

    “Nikola” dibinātājs un vadītājs Trevors Miltons paziņojumā presei norāda, ka šis ir solis, kas uzņēmumam ļaus spert nākamos soļus sekmīgai attīstībai. “Apvienojot spēkus ar “General Motors”, iegūstam pieeju viņu izstrādātajām detaļām, kuras varēsim lietot savās programmās. Tāpat varēsim lietot viņu izstrādātās baterijas un vairākus miljardus vērto ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju. Mums tagad ir sadarbības partneris ar desmitgadēm ilgu pieredzi auto ražošanā un “GM” vēlas palīdzēt šo projektu padarīt sekmīgu,” saka Miltons.

    “Nikola” joprojām būs atbildīga par automašīnu tirdzniecību un mārketingu, savukārt “GM” ar baterijām apgādās arī citus “Nikola” plānotos auto. “General Motors” šī darījuma rezultātā plāno nopelnīt vairāk nekā 4 miljardus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    09.09.2020 11:29

    Ja bačas un pašas detaļsa ir GM, tad kas īsti ir Nikola? Smuki bukletiņi? Tos GM nemāk taisīt vairāk?

    Otrs liekas dīvaini, ka investē 2B, lai cerētu nopelnīt 4B acīmredzot vismaz 5, ja ne vairāk gadu laikā, kas varbūt nav nemaz tik ambiciozs peļņas rādītājs.. Turklāt ar produktu, kas sanāk tieši konkurēs ar viņu pašu elektrisko F150. Vai arī tieši tiek aizvākti konkurenti?

    Tā neko jau
    09.09.2020 12:28
    Reply to  Kartupelis3

    Nopelnīt 4 miljardus ieguldot 2 miljardus 5 gados ir sīkums? Laikam neesi biznesmenis

    Agris
    10.09.2020 08:41
    Reply to  Tā neko jau

    Uzliec 2 miljardus uz sarkanā kazino un vari pēc pāris minūtēm dabūt jau vēl divus 😄
    Teiksi risks? Te tas ir tieši tāds pats, kārtējais elektro auto ar miljardiem piesaistītām investīcijām un beigās var pazust, kā te nesen jau vieni tādi bankrotēja..
    Turklāt jāsaprot kā tagad krīze ASV – uzņēmums visu naudu iztērē kaut kādos sūdos jeb it kā investīcijās, pēc mēneša pasaka valdībai, ka esam bankrota priekšā un tramps ar savu lec meik amerika pūr again no valsts iepludina miljardus GM kontos. Un nebrīnītos, ka Nikola pieder kādam trampa draugam ar kuru tusējuši kopā pedobēr ailandā..

    AC/DC
    09.09.2020 13:18
    Reply to  Kartupelis3

    Vispār F150 ražo Ford.
    Bet šitas raksts dīvains… Cik zinu, līdz šim GM iepirka bačas un motorus no LG Chem…kaut kas tr nelīmejas kopā

    Krotow
    09.09.2020 13:45
    Reply to  AC/DC

    Raksts ir nokopts no Electrek vai InsideEVs. Tur arī publika rausta plecus par jēgu šim visam. Patiesā nozīme visticamāk ir investoru naudas pārpludināšana starp kompāniju bosiem viņiem vien zināmā nolūkā.

    Kartupelis3
    11.09.2020 09:09
    Reply to  AC/DC

    jā, sory, sajaucu, Ford tiešām nav GM.. Nu tad laikam bišķi loģiskāk, laikam mēģina nopirkt iekavēto. Tas laikam bija sagaidāms, ka daži lielie pagaidīs, kādas tehnoloģijas tiešām strādā un mēģinās tās nopirkt, nevis kā VW mocīsies paši attīstīties..

    Fedja
    10.09.2020 08:21

    Vēsture liecina, ka viss, kam pieķeras GM, ar laiku aiziet pa burbuli! :)

    Kartupelis3
    11.09.2020 09:06
    Reply to  Fedja

    vēsture liecina, ka viss agrāk vai vēlāk aiziet pa burbuli :)

    Reklāma