Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ZenFone 7 un ROG Phone III lādēšana spēļu režīmā nebojā akumulatoru

    Jaunākie raksti

    Šobrīd jaudīgie viedtālruņi jau pavisam maz ir tālruņi, tie drīzāk ir portatīvas izklaides ierīces un spēļu konsoles. Spēļu baudīšana viedtālrunī pamatīgi papluina akumulatoru, to nākas gandrīz visu laiku lādēt, bet šāda mūžīga uzlāde pie 100% un ierīces turēšana pie uzlādes vada bojā akumulatoru.

    Lai cīnītos pret akumulatora nolietojumu spēļu spēlēšanas un vienlaikus arī uzlādes laikā, ASUS izveidojis ASUS ROG Phone III un ASUS ZenFone 7 sērijai tā dēvēto passthrough uzlādi, kas nozīmē, ka viedtālrunis darbojas no elektrības tīkla, bet akumulators netiek lādēts, kad tas sasniedzis noteiktu uzlādes līmeni. Starp citu, šī pati iespēja ar akumulatora taupīšanu ir arī ASUS klēpjdatoros – vari aktivizēt režīmu, kas pārstāj lādēt akumulatoru pie 60% uzlādes.

    Reklāma

    ROG Phone III iespējams noteikt akumulatora uzlādi pie 80% vai 90%, kad tiek pārtraukta lādēšana. Tādējādi tiek pasargāts akumulators, bet arī akumulatora uzlādes līmenis ir gana augsts, lai to varētu atvienot no strāvas un doties ārpus mājas. ROG Phone III apskata tapšanas laikā šāda iespēja nebija aktivizēta, tā, visticamāk, pievienota ar kādu programmatūras labojumu.

    Tiek uzskatīts, ka litija akumulatora uzlāde līdz 100% 500 reizēs samazina akumulatora ietilpību par 15%, kamēr lādēšana līdz 80% to samazina par 7% šajos pašos 500 uzlādes ciklos.

    Avotsxda
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma