Web Analytics
More
    Reklāma

    Zemūdens tehnoloģija spēs iegūt elektroenerģiju no ūdens temperatūras izmaiņām

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Seatrec strādā pie risinājuma, kurš nākotnē ļaus iegūt stabilu elektroenerģiju, lai darbinātu dažādas zemūdens bezpilota ierīces, kā arī speciālās izrakteņu ieguves vietas.

    Šī speciālā tehnoloģija elektrību iegūst no ūdens temperatūras izmaiņām, kā arī no agregātstāvokļu maiņas. Tas būs atsvars, kuram krītot no augšas uz leju, baterijās tiks uzkrāta enerģija, ko tālāk varēs izmantot dažādi zemūdens izpētes līdzekļi. Testēšanas laikā iegrimes dziļums ir līdz pat 1000 metriem.

    Reklāma

    Šobrīd zemūdens izpētē daudzi roboti patiesībā tiek izmantoti vienu reizi, jo, beidzoties to enerģijai, tie vienkārši paliek zem ūdens. Vai arī sniedzot strāvu no kuģa, tiek ierobežota izpētāmā distance un dziļums, un kopumā šis ir dārgs pasākums.

    Avots: Seatrec

    Šādu principu jau šobrīd izmanto zinātnieki savās zondēs, kuras papildu elektroenerģiju iegūst pašas, mainot dziļumus, vai arī tās ir savienotas ar šādām baterijām, kuras tiek uzlādētas un var ilgu laiku piegādāt enerģiju robotiem. Principā tas sniedz iespēju tām darboties zem ūdens neierobežotu laiku. Attīstoties tehnoloģijai, ar elektrību varētu tikt darbinātas arī speciālas audzētavas un derīgo izrakteņu ieguve, papildus rastos vēl plašākas iespējas izpētīt tieši dziļos ūdeņus.

    Seatrec sadarbojas ar vienu no lielākajiem kosmosa un aizsardzības uzņēmumiem Northrop Grumman, lai izveidotu tieši šis zemūdens baterijas, izmantojot uzņēmuma izstrādātos pašizolējošos elektriskos savienotājus, ļaujot kontaktiem darboties zem ūdens. Šiem risinājumiem ir ļoti liels potenciāls mainīt veidu, kādā šobrīd tiek pētīts zemūdens reģions, kā arī ļoti lielā apmērā samazināt gan iztērēto naudu, gan resursu ierīču apkopšana un izmantošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.09.2020 15:57

    Derētu aprakstīt arī kur ņems enerģiju, lai enerģiju ražojošo grimstekli pēc nogrimšanas paceltu atpakaļ virs ūdens.

    Reklāma