Web Analytics
More
    Reklāma

    Alphabet Loon baloni palīdz zinātniekiem pētīt gravitācijas viļņus

    Jaunākie raksti

    Alphabet Loon baloni plašāk pazīstami kā risinājums, kas sniedz piekļuvi internetam tieši jaunattīstības valstīs, un dažkārt arī ir lielisks palīgs NLO meklēšanā. Tomēr šiem baloniem ir vēl kāds visai vērtīgs pielietojums, palīdzot izpētīt ko tādu kā gravitācijas viļņi.

    Stenfordas Universitātes profesores Aditi Šešadri vadītā pētnieku komanda nesen publicējusi ziņojumu par gravitācijas viļņiem. Šī ziņojuma tapšanā ļoti palīdzējuši Alphabet Loon baloni, kuri ievākuši datus par šiem viļņiem. Pētnieki izmantojuši datus, ko Loon baloni ieguvuši no 2014. līdz 2018. gadam 6811 atsevišķos 48 stundu ilgos periodos. Zīmīgi tas, ka iegūtā informācija par gravitācijas viļņiem iegūta visai nejauši, jo baloni speciāli šādus datus neievāc. Izrādās, ka Alphabet Loon nespeciāli izmēra gan gaisa spiedienu un temperatūru, gan ievāc arī citus vērtīgus datus.

    Reklāma

    Gravitācijas viļņi var būtiski ietekmēt procesus uz Zemes. Piemēram, tie var izraisīt gaisa transportlīdzekļu turbulenci un ietekmēt vētru veidošanos. Gravitācijas viļņu labāka izpēte varētu būtiski uzlabot laikapstākļu prognozēšanas modeļu izveidi, kas ir būtiski laikā, kad klimats tik strauji mainās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asmodejs
    06.09.2020 17:05

    “Bērni mācieties fiziku” – gravitational wave nav tas pats kas gravity wave.

    Reklāma