Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietošanai apstiprināta pirmā automatizētā insulīna sistēma bērniem

    Jaunākie raksti

    Bieži pārbaudīt cukura līmeni asinīs un pēc vajadzības ievadīt insulīnu visas dienas garumā nav viegli, it īpaši, ja diabēta slimnieks ir mazs bērns, kurš to vēl nevar izdarīt pats. Taču tagad šo procesu iespējams krietni atvieglot. ASV pārtikas un zāļu pārvalde (The Food and Drug Administration – FDA) apstiprinājusi lietošanai kompānijas “Medtronic” MiniMed 770G automatizēto insulīna sistēmu, kas ir pirmais šāda veida risinājums, kas domāts tieši mazajiem pacientiem.

    Medtronic radītā automatizētā insulīna sistēma domāta lietošanai bērniem vecumā no 2 līdz 6 gadiem ar 1. tipa cukura diabētu. Tas ir pirmais šāda veida produkts, ko var lietot pacienti šajā vecuma diapazonā.

    Reklāma

    Sistēmas darbība ir sekojoša – sensors, kas piestiprināts pie pacienta ķermeņa, ik pēc piecām minūtēm var izmērīt glikozes līmeni. Sistēmai līdzi nāk arī infūzijas plāksteris, kas savienots ar sūkni un katetru, lai ievadītu insulīnu. Ierīce automātiski ievadīs nepieciešamo insulīna devu, tādējādi regulējot pacienta cukura līmeni bez jebkādas aprūpes darbinieka iesaistes.

    MiniMed 770G ir papildinātā versija MiniMed 670G – automatizētajai insulīna sistēmai, ko FDA apstiprināja lietošanai 2016. gadā. Tai ir vairāki uzlabojumi, ieskaitot savienojamību ar Bluetooth. Turklāt, ja MiniMed 670G varēja izmantot tikai 7 un vairāk gadus veci bērni, 770G versija domāta arī krietni jaunākiem slimniekiem.

    Ierīces funkcijas arī iztestētas, sistēmu trīs mēnešus regulāri lietojot 46 bērniem ar 1. tipa cukura diabētu. Bērni valkāja ierīci gan mājās, gan ārpus tām, un pētījums atklāja, ka sistēma ir droša lietošanai. Darbs gan ar to vēl nav galā, jo vēl jāveic pēc-tirgus pētījums, novērtējot Medtronic MiniMed 770G veiktspēju reālajā vidē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.09.2020 10:16

    Nebaidzamā cīņa ar sekām…

    Krotow
    03.09.2020 12:26

    Likvidēt našķus un saldinātās suslas, protams nevar. Tā vietā jābūvē automatizētie spīdzināmie aparāti.

    digitalk
    03.09.2020 13:16

    sveiki, dīvāna interneta eksperti medicīnā. 1. tipa diabēts ir iedzimta autoimūna vai vīrusu izraisīta saslimšana, kurai nav sakara ar dažādu cukuru patērēšanu. ejiet pašizglītoties.

    KKTK
    03.09.2020 15:41
    Reply to  digitalk

    Kā pats raksti, arī 1. tipa diabēts ir sekas. Kāpēc nevar fokusēt pūles uz tā izpēti? Ak pareizi, kaut ko notirgot vienmēr var vairāk, kad “cīnās” ar sekām. To investori labi zina.

    Juris
    03.09.2020 16:17
    Reply to  KKTK

    un Tu domā, ka tie, kuriem jau gadiem ir diabēts, nav pelnījuši nekādus ērtākus insulīna ievadīšanas veidus?

    Last edited 3 years ago by Juris
    KKTK
    04.09.2020 08:32
    Reply to  Juris

    Ir, protams, pelnījuši :| Taču diez vai tu savam 3 gadus vecajam bērnam tik svarīgu darbu uzticēsi Bluetooth savienojumam…

    Reklāma