Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB noraizējies, ka viedie durvju zvani varētu izspiegot policiju

    Jaunākie raksti

    Atklātībā nonākuši dokumenti, kas liecina par FIB raizēm, ka daži cilvēki varētu izspiegot policiju, izmantojot Amazon Ring vai kādus citus viedos durvju zvanus. Starp šiem dokumentiem pavīdējis arī kāds 2017. gada incidents, kad kāda persona, uz kuru attiecās izmeklēšana, tiešsaistē novērojusi policijas darbības brīdī, kad likumsargi gatavojās veikt kratīšanu. Šo triku, acīmredzot, bija iespējams paveikt ar viedā durvju zvana palīdzību.

    Iepriekš privātuma aizstāvji bija izteikuši bažas par viedo durvju zvanu iegūto datu kopīgošanu ar policiju. Tomēr gaismā nākušie dokumenti, kas visi kopā tiek dēvēti par BlueLeaks un tikuši nozagti no vairāk nekā 250 policijas vietnēm, vēsta par mazliet ko citu. Piemēram, jau minētais 2017. gada incidents. Tāpat viens no dokumentiem ietver pārskatu par iespējām un izaicinājumiem, ar ko saskaras policija, saistībā ar mājas drošības sistēmām un viedajiem durvju zvaniem.

    Reklāma

    Amazon Ring ir viens no populārākajiem viedajiem durvju zvaniem, kurus, šķiet cilvēkiem tīk izmantot dažādos nolūkos. Pagājušajā gadā Amazon tika kritizēts par sadarbību ar vismaz 200 ASV tiesībaizsardzības aģentūrām, atļaujot veikt novērošanu, izmantojot Amazon Ring. Saskaņā ar šo partnerību policijas darbinieki varēja lūgt Amazon Ring lietotājus dalīties ar iegūtajiem videoklipiem un cita veida informāciju par noziegumiem dzīvesvietas tuvumā.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma