Web Analytics
More
    Reklāma

    Kompānija Japānā paziņojusi par veiksmīgu lidojošā auto izmēģinājumu (video)

    Jaunākie raksti

    Japānā bāzētais uzņēmums Sky Drive Inc. vēl vasaras izskaņā, 25. augustā, priecēja ar zīmīgu panākumu lidojošo auto sfērā. Kompānija veica lidojošās automašīnas “SD-03” prezentāciju Japānas vienā no lielākajām spēkratu izmēģinājuma vietām “Toyota Test Field”.

    Šis, acīmredzot, bijis ļoti zīmīgs notikums ne tikai pašai SkyDrive kompānijai, bet arī visai Japānai. Tā bija pirmā publiskā lidojošās automašīnas demonstrācija Japānas vēsturē. Tās laikā pilots rādīja lidojošā auto spējas, paceļoties no zemes un kādas četras minūtes riņķojot gaisā. Būtiski, ka “SD-03” ir pasaulē mazākais elektriskais vertikālās pacelšanās un nolaišanās transportlīdzeklis, un tas aizņem apmēram divu automašīnu vietu. Tam ir astoņi motori, kas sniedz drošību, tā teikt, “ārkārtas situācijās”.

    Reklāma

    SkyDrive izpilddirektors Tomohiro Fukavava neslēpa prieku par to, ka divu gadu laikā kopš kompānija dibināta, izdevies sasniegt ko tādu kā debesīs pacelt automašīnu, kas Japānā notika pirmo reizi. Viņš uzsvēra, ka SkyDrive vēlas panākt to, lai lidojošas automašīnas ir pieejams un ērts transportlīdzeklis, sniedzot tā pasažieriem drošu un patīkamu mobilitāti.

    Uzņēmums nākotnē cer padarīt lidojošo automašīnu par ikdienas dzīves sastāvdaļu, nevis tikai preci. Pašreiz gan kompānija plāno veikt vairāk testa lidojumu ar dažādiem nosacījumiem, lai pārliecinātos, ka transportlīdzekļa drošība un tehnoloģija atbilst nozares standartiem. Šī lidojuma panākumi nozīmē, ka, visticamāk, līdz gada beigām “SD-03” tiks testēta ārpus Toyota testa lauka. Tāpat SkyDrive norāda, ka turpinās attīstīt tehnoloģijas, lai 2023. gadā varētu izlaist savas pirmās lidojošās automašīnas. Tiesa gan, tas, kāda varētu būt šāda spēkrata aptuvenā cena, vēl netiek atklāts.

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    31.08.2020 09:22

    no gaisa krītošu autmašīnu nākotne jau tuvu

    31.08.2020 10:47
    Reply to  DMG

    te nekas neizskatas tuvu, ja viņiem šitik ilgi ir jacinas, lai to aparatu paceltu tik knapi no zemes un ar milzīgu raustīšanos veiktu manervus, tad es domaju, ka kaut ko vinji dara nepareizi

    AgnisR
    31.08.2020 10:16

    Helikoptera izmēra samazināšana nepadara to par automašīnu un autovadītāju ar B kategoriju nepadara par sertificētu pilotu.

    Mārtiņš
    31.08.2020 11:16

    Reāli nesaprotu šo vēlmi pēc lidojošām automašīnām. Nu kur vēl briesmīgāka nākotne tā būtu, ja debesis būtu pilnas ar lidojošiem bleķa gabaliem? Un tie varētu nokrist kādam uz galvas? Viņi tiešām cer, ka nākotnē visi privāto auto lietotāji lidos? Kāda ir tā skaistās, progresējošās nākotnes vīzija?

    Reinis Rozitis
    31.08.2020 11:42
    Reply to  Mārtiņš

    Nu visiem privāto auto lietotājiem nav jālido, bet ņemot vērā, ka cilvēki ir iemanījušies būvēt kilometru augstas mājas (lasi Burj Khalifa) un no tā izrietošā apdzīvotība pilsētās uz kvadrātmetru, tad arī vairāku līmeņu satiksme neliekas nekas nereāls vairs..
    Ja trūkst vīzija var paskatīties kaut vai 5-to elementu https://www.youtube.com/watch?v=q4V6T0kDB2Y :)

    p.s. konkrētais “keiss” gan protams tālu no visa, jo, manuprāt, mūsu pašu tautieši pat karājās pie industriālā drona, ko par “auto” nenosauksi ..

    Last edited 3 years ago by Reinis Rozitis
    Krotow
    31.08.2020 11:26

    Multikopters nav automašīna. Pie kam aprakstītajam verķim pat riteņu nav. Un lai pamēģina ar šo noparkoties lielveikala stāvvietā, neapskādējot tuvumā esošos auto un tos, kuri nav passpējuši aizmukt tālāk.

    Guntis
    31.08.2020 11:31

    Tie,kas staigās valkās ne tikai sejas maskas,bet arī ķiveres…drošībai

    Krotow
    31.08.2020 12:46
    Reply to  Guntis

    Pret citu ķermeņa daļu amputāciju kaska nelīdzēs.

    Aivars Lauzis
    01.09.2020 09:37

    Video švaks, neizskatās pēc gatava produkta, drīzāk ar šo video varētu caur crowdfunding izvilkt piķi no vientiešiem.

    Bet mediķiem, poličiem tādi noderētu… ja viņi varētu lidot ātrāk / tālāk nekā video demonstrācijā…..

    Reklāma