Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla un FIB novērsis hakeru uzbrukumu savai rūpnīcai

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla, izmantojot vienu no saviem darbiniekiem un piesaistot FIB dienestu, novērsuši hakeru uzbrukumu savai rūpnīcai Nevadas štatā.

    Augusta beigās FIB arestējusi krievu izcelsmes hakeri Igoru, kurš ASV bija ieradies jūlija beigās, izmantojot tūristu vīzu, un ar sociālo tīklu palīdzību sazinājies ar kādu krievu valodā runājošu Tesla darbinieku. Viņš šim darbiniekam, kura identitāte tiek turēta noslēpumā, piedāvājis Tesla sistēmā instalēt izspiedējvīrusu, kas piekļūtu svarīgai korporatīvai informācijai un varētu ietekmēt dažādas operācijas.

    Reklāma

    Uzņēmuma darbinieks uzreiz vērsies pie vadības, informējot par šādu piedāvājumu. Tas palīdzējis Tesla sadarboties ar FBI, izmantojot darbinieku kā kontaktpersonu ar hakeri, un iegūt ļoti daudz noderīgas informācijas, lai 22. augustā viņu aizturētu. Drošais darbinieks ticis aprīkots ar noklausīšanās ierīci, kā arī turpinājis sazināties ar Igoru, kas FIB ļāvis uzzināt informāciju arī par iepriekšējiem šāda veida uzbrukumiem.

    Hakeris darbiniekam apmaiņā pret šo darbu bija piedāvājis 1 miljonu ASV dolāru, kas noteikti nav maza summa arī šajā pasaules daļā, tā kā jāuzteic darbinieka atklātība un uzticība savam uzņēmumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    31.08.2020 19:46

    Interesanti, kurš te bija īstais pasūtītājs?

    Reklāma