Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks piektdien beidzot nodemonstrēs gatavu Neuralink čipu

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka pavisam drīz varēsim redzēt Īlona Maska un viņa kompānijas “Neuralink” jaunāko lolojumu – smadzeņu-datora mikroshēmu, kas pamatā cenšas radīt cilvēka un mākslīgā intelekta simbiozi. Masks otrdienas vakarā dalījies ar ziņu Twitter, ka piektdien, 28. augustā, tiešraidē 15:00 (29. augustā 1:00 naktī pēc Rīgas laika) nodemonstrēs gatavu smadzeņu-datora čipu.

    Masks saviem uz nākotni orientētajiem uzņēmumiem SpaceX un Tesla 2016. gadā pievienoja arī kompāniju “Neuralink”, kuras galvenais darbības mērķis ir apvienot mākslīgo intelektu ar cilvēka smadzenēm. Līdz šim bijis tikai viens publisks pasākums, kas veltīts šim risinājumam, kurā Masks atklāja šujmašīnai līdzīgu ierīci, kas spēj sašūt pavedienus cilvēka galvā. Saskaņā ar Maska teikto – mikroshēmas implantācijas procedūra pēc ātruma un efektivitātes būs līdzīga acu lāzeroperācijai, un to veiks robots.

    Risinājums jau it kā esot pārbaudīts uz dzīvniekiem, savukārt gada sākumā tika plānoti izmēģinājumi jau ar cilvēkiem. Pagaidām gan nav īsti skaidrs, vai čipa izmēģināšanā tiešām tik tālu tikts.

    Ik pa laikam Masks galvenokārt Twitter iepazīstina gan ar pašu Neuralink tehnoloģiju, gan iespējām, ko tā varētu sniegt cilvēkiem. Viens no būtiskiem ieguvumiem ir tas, ka mikroshēma varētu paplašināt dzirdes diapazonu ārpus normālajām frekvencēm un amplitūdām, kā arī ļaut lietotājam straumēt mūziku tieši smadzenēs. Pie citiem iespējamiem pielietojumiem pieder hormonu līmeņa regulēšana, kā arī uzlabota spriest spēja un trauksmes mazināšana.

    Būtiski, ka augusta sākumā zinātnieki, kas nebija saistīti ar Neuralink, atklāja jaunu biosintētisku materiālu, ko, pēc viņu domām, varētu izmantot, lai palīdzētu integrēt elektroniku cilvēka ķermenī. Šis svarīgais atklājums varētu būtiski paātrināt Maska galvenā mērķa īstenošanos – uzlabot cilvēka intelektu un spējas, kas, viņaprāt, ir nepieciešams, lai cilvēcei tiktu dota cerība konkurēt ar mākslīgo intelektu.

    Īlons Masks uzskata, ka tuvāko piecu gadu laikā pastāv risks, ka prāta spēju ziņā mākslīgais intelekts apsteigs cilvēci un galu galā ātri vien tas mūs redzēs tādā pašā veidā kā mēs šobrīd uzlūkojam savus mājas mīluļus.

    Neuralink vēl nav oficiāli paziņojis, kādā veidā tiešraidi būs iespējams noskatīties, taču, ļoti ticams, ka viens no tiem būs uzņēmuma Youtube kanāls.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    28.08.2020 11:28

    es ceru ka addblockeris darbosies un reklāmas taisni smadzenē nevarēs iesūtīt!

    Eggy Mega
    28.08.2020 11:58
    Reply to  Jurčiks

    Būs jāsadzīvo tikai ar Mēness tūrisma un Tesla jaunāko modeļu reklāmām. Pārējo nobloķēs, ja izvēlēsies čipa Premium abonēšanu. 😉

    Last edited 3 years ago by Eggy Mega
    Krotow
    28.08.2020 22:51
    Reply to  Eggy Mega

    No reklāmām sapņos izbēgt tāpat neizdosies (Futurama).

    no name
    28.08.2020 11:55
    Krotow
    28.08.2020 12:53

    Deus Ex: Human Revolution reālajā dzīvē nu esam sagaidījuši. Esiet uzmanīgi ar softa jauninājumiem.

    Reklāma