Web Analytics
More
    Reklāma

    Saņemts apstiprinājums Skotijas pirmās kosmosa stacijas būvniecībai

    Jaunākie raksti

    Apstiprinājumu būvniecībai saņēmusi Skotijas pirmā kosmosa osta, kas oficiālajos dokumentos pazīstama kā “Space Hub Sutherland”. Objekts atradīsies Amona pussalā Skotijas ziemeļu krastā. Plānots, ka kosmosa osta nākotnē kalpos arī kā jaunuzņēmuma “Orbex” atkārtoti izmantojamo orbitālo nesējraķešu palaišanas vieta. Orbex darbojas kosmosa jomā un vēlas attīstīt Lielbritānijas pirmo atkārtoti izmantojamo orbitālo nesējraķeti.

    Apstiprinājums Skotijas kosmosa ostas būvei saņemts pēc tam, kad iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, ieskaitot pilnīgu vides novērtējumu, atļauju no vietējiem regulatoriem un Skotijas valdības. Līdz ar to oficiāli var sākties kosmosa ostas būvniecība, kas nozīmē to, ka jau pēc dažiem gadiem, ļoti iespējams, no šīs vietas visumā dosies pirmās raķetes.

    Reklāma

    Vietēja mēroga raķešu palaišanas vieta Lielbritānijai sniegtu nozīmīgu iespēju paplašināt savu plaukstošo kosmosa nozari. Apvienotā Karaliste sola piedāvāt raķešu palaišanas iespējas gan vietējiem uzņēmumiem, tostarp, jau minētajam Orbex, līdz ko tas būs attīstījis savu atkārtoti izmantojamo orbitālo nesējraķeti, gan arī starptautiskām kompānijām. Par to liecina fakts, ka Lielbritānija un ASV nesen parakstījušas līgumu par to, ka ASV kompānijas drīkst izmantot Lielbritānijas raķešu palaišanas vietas savām kosmosa misijām. Tas, savukārt, nozīmē to, ka Skotijas kosmosa stacija varētu potenciāli uzņemt arī starptautiskas misijas, nodrošinot globālākas uzņēmējdarbības iespējas.

    Space Hub Sutherland, kuras būvniecības izmaksas daļēji segs Apvienotās Karalistes Kosmosa aģentūra, kopumā būs salīdzinoši maza kosmosa osta. Tajā darbosies viena raķešu palaišanas platforma un kopumā tā aptvers apmēram 10 akrus lielu platību, ieskaitot vadības centru un ceļus. Ņemot vērā platību, kosmosa ostā vajadzētu pietikt vietas arī nākamās paaudzes mazajām orbitālajām nesējraķetēm, kas īpaši izstrādātas mazu satelītoperatoru vajadzībām un prasa krietni mazāk infrastruktūras nekā, piemēram, SpaceX Falcon 9 izmēra raķetes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma