Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums parāda, ka gandrīz puse pasaules iedzīvotāju spēlē videospēles

    Jaunākie raksti

    Pētījumu kompānija DFC Intelligence apkopojusi datus par videospēļu tirgu pasaulē, un kā izrādās, tad aptuveni 3,1 miljards pasaules iedzīvotāju brīvajā laikā mēdz nodoties šādai izklaide.

    Tie ir apmēram 40% pasaules iedzīvotāju, kas ir visai liels skaitlis, bet pieņemu, ka te iekļaujas kaut viena nospēlētā diena gadā, un domāju, ka gandrīz katrs no mums kādreiz pabaksta arī kādu mobilā telefona spēli. Jo tieši šis segments ir viens no aktīvākajiem un augošākajiem, kaut arī joprojām klasiska datorspēļu spēlēšana datorā ar 48% ir populārākais veids. Piemēram, tikai 8% no lietotājiem sevi dēvē tieši par spēļu konsoļu izmantotājiem, un tas viss beigās noved pie tā, ka ikdienas lietotājs spēles spēlē dažādās platformās.

    Reklāma

    Avots: DFC Intelligence

    Tomēr tieši konsoļu lietotāji iztērē visvairāk naudas spēlēšanai, kā arī šajā segmentā spēļu apgrozījums un jauno spēļu īpatsvars ir lielāks, kamēr populārāks datorspēles var būt pat desmit gadus vecas. Topā, protams, ir CS:GO, GTA V, Tom Clancy’s Rainbow Siege, Overwatch, COD: Modern Warfare u.c. Lielākais spēlētāju īpatsvars ir Āzijā ar 1,42 miljardiem spēlmaņu, no kuriem 53% ir spēlēm izmanto mobilo telefonu. Pēc tam seko Eiropa ar 668 miljoniem, bet Ziemeļamerika ir ceturtajā vietā ar 261 miljonu, kaut arī mana pieredze liek domāt, ka videospēles ASV spēlē ikviens.

    Šos datus noteikti uzlabo arī COVID-19 pandēmijas laiks, kurā cilvēki krietni vairāk uzturas mājās un meklē izklaides veidus. Tiesa ja vēlaties iepazīties ar pilnu analīzi, tā izmaksā nieka 2995 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    21.08.2020 15:15

    Pie COD: nav domāts Warzone ?

    Reklāma