Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps tagad ļauj skaidrāk saskatīt meklētās vietas faktisko ainavu

    Jaunākie raksti

    Sākot no šīs nedēļas Google Maps ieguvis krāsaināku un detalizētāku izskatu, kas, ļoti ticams, krietni izpalīdzēs gan ceļotājiem un piedzīvojumu meklētājiem, gan vienkārši tiem, kuriem sanācis apmaldīties. Jaunais Google Maps atjauninājums tapis, Googlei paņemot savus satelītattēlus un izmantojot datorredzi. Tālāk tika uzkonstruēti attēli, kuros visai precīzi iezīmētas mežu, tuksnešu, upju un pat sniegotu kalnu aprises. Krāsas gan varētu neatbilst viens pret vienu dabā esošajām, taču tas pavisam noteikti palīdzēs vieglāk identificēt meklēto galamērķi.

    Google norāda, ka jaunais skats lietotājam varētu parādīties automātiski, kad meklētā vieta Google Maps tiks attālināta jeb izzūmota. Attēlā zemāk redzams Islandes kartes piemērs. Vecajā kartē pa kreisi ar zaļu krāsu iezīmētas tās vietas, kur atrodas nacionālie parki. Tikmēr jaunajā kartes versijā visa Islandes teritorija iekrāsota atbilstoši objekta specifikācijai. Piemēram, ar sniegu klātās teritorijas kalnu apvidos iekrāsotas baltas.

    Reklāma

    Vecā un jaunā Islandes ainava Google Maps. Avots: Google

    Līdztekus dažādiem dabas objektiem savu vizuālo transformāciju kartē piedzīvojušas arī pilsētas. Google pašreiz strādā pie jaunām ielu kartēm, kas precīzi parāda ceļa formu un platumu. Tāpat Google Maps būs vairāk informācijas par ietvēm, gājēju pārejām, tā sauktajām drošības saliņām uz ceļa un citiem elementiem, kas paredzēti drošākai ielu šķērsošanai.

    Vecais un jaunais Google Maps ielu attēlojums. Avots: Google

    Jāsaka gan, ka uzreiz visas pasaules pilsētas jaunā skatā caur Google Maps ieraudzīt neizdosies. Kompānija sola, ka tuvāko mēnešu laikā izlaidīs jaunās Londonas, Ņujorkas un Sanfrancisko ielu kartes. Attiecīgi vēlāk ar Google Maps atjauninājuma palīdzību skaidrāk saskatīt varēs arī citas pilsētas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.08.2020 11:52

    Man nepatīk tas jaunais izskats

    Last edited 3 years ago by Emīlija Lagzdiņa
    Krotow
    20.08.2020 17:33

    Kāpēc? Nupat Maps atjaunoju, nekā briesmīga tur nav. Pareizu pāreju tiltu pārvadu un nobrauktuvju izvietojumu, gājēju taciņu utt. attēlošana jau nav nekas slikts.

    Reklāma