Web Analytics
More
    Reklāma

    Salona gaisa kondicionieris var palīdzēt dzesēt elektroauto baterijas

    Jaunākie raksti

    Dažās elektriskajās automašīnās gaisa kondicionēšanas sistēma, kas rūpējas par mūsu komfortu salonā, var palīdzēt dzesēt auto baterijas, ziņo rezerves daļu ražotājs “Mahle”. Gaisa kondicionēšanas sistēmas iespējams lietot, lai dzesētu baterijas braucot, bet īpaši svarīgi tas ir ātrās uzlādes laikā.

    “Mahle” strādā pie jaunas sistēmas un īpašu radiatoru izstrādes, kas vienlaikus rūpēsies gan par salonā esošo cilvēku komfortu, gan palīdzēs dzesēt baterijas, neaizņemot papildus vietu. Automašīnās ar iekšdedzes dzinēju par morora dzesēšanu rūpējas radiators, savukārt gaisa kondicionēšanu salonam parasti nodrošina atsevišķa sistēma.

    Tieši spēja dzesēt baterijas ātrās uzlādes laikā ir ļoti svarīga, lai baterijas neaizdegtos un tās būtu iespējams lādēt konstantā ātrumā. “Volkswagen” šim nolūkam izstrādāja īpašu pētījumu centru Arizonas štatā, ASV, tieši lai pētītu, kā labāk un efektīvāk dzesēt baterijas. Arizonā gaisa temperatūra vasarā var pārsniegt 45 grādus pēc Celsija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.08.2020 13:32

    Kondicionieris kā baterijas dzesētājs ir variants. Tiesa ja tas gandrīz visu laiku darbosies, EV īpašniekiem nāksies iepazīties arī ar kondicionieru uzpildes un remonta izmaksām. Lai gan tas būs lētāk kā jauna baterija vai neveiksmīgāk sagadoties – zaudējumu atlīdzība pēc ugunsgrēka.

    KKTK
    14.08.2020 14:48

    Skaisti – kā šķībi uzūvētā gonku auto, būs jābrauc ar “ieslēgtu pečku”, lai nepārkarstu braucamais. Te kondicionieris pūtīs ne tik vēsu, jo primāri dzesēs baterijas :D

    Krotow
    14.08.2020 17:53
    Reply to  KKTK

    Par to kā ziemā ātri uzsils. Jauno dīzeļauto īpašnieki sapratīs.

    Ac/dc
    14.08.2020 21:08

    Baigie jaunumi! Šāda sistēma jau ir 2010. Gada iMiev trīnīšos. Arī Tesla un citi nopietnie EV izmanto līdzīga principa bateriju dzesi…

    Kristaps Ķēdis
    15.08.2020 14:18
    Reply to  Ac/dc

    Izdomāja, bļin, divriteni vēlreiz :D

    Reklāma