Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyperion” prezentē ūdeņraža superauto prototipu

    Jaunākie raksti

    Līdz ar dabai draudzīgāku tehnoloģiju ienākšanu, acīmredzot neizzudīs ekskluzīvi, ārkārtīgi dārgi un ātri auto. Kalifornijā bāzētā kompānija “Hyperion” prezentējusi sava ūdeņraža superauto “XP-1” prototipu. Šis auto izstādes un testēšanas procesā atradies gandrīz 10 gadus.

    Kompānijas mērķi ir ārkārtīgi ambiciozi, lai neteiktu vairāk – izstrādātāji sola, ka ar vienu ūdeņraža uzpildi auto spēs veikt 1000 jūdzes jeb aptuveni 1600 kilometrus. Tas ir divreiz vairāk nekā “Lucid Air” elektroauto prognozējamais nobraukums, kas ir aptuveni 800 kilometri. Tiesa, “Lucid Air” nobraucamais attālums vēl nav oficiāli testēts, to ir darījusi trešās puse kompānija.

    Reklāma

    “Hyperion” vadītājs un dibinātājs Angelo Kafantaris norāda, ka šis auto demonstrē iespējas, ko transporta sektorā var sniegt ūdeņradis. Viņš uzskata, ka tas ir tikai sākums un šis degvielas tips ļaus revolucionizēt enerģijas un transporta sektorus.

    1600 kilometru solītais nobraukums ar vienu uzpildi pats par sevi ir iespaidīgs, taču ražotājs sola arī izcilu veiktspēju – līdz 100km/h auto paātrināšoties 2,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums tuvosies 350km/h atzīmei. “Hyperion” pārstāvji uzsver, ka auto gaitas īpašības būs labākas nekā snieguma ziņā līdzvērtīgiem elektroauto, jo šai mašīnai līdzi nav jāved smagas baterijas.

    Šīs mašīnas izstrādē piedalījušās daudzas pasaules vadošās aeronautikas kompānijas, tostarp, ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija, plašāk pazīstama kā NASA. Paredzēts, ka auto piegādes sāksies 2022.gada sākumā. ASV tiks saražotas tikai 300 šādas automašīnas.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.08.2020 13:33

    Jauns Fisker?

    Reklāma