Web Analytics
More
    Reklāma

    DJI robots palīdzēs bērniem apgūt programmēšanu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums DJI, kurš labāk zināms ar savu dronu piedāvājumu, savā piedurknē ir paslēpis interesantu robotu, kas palīdz bērniem apgūt tehnoloģijas, zinātni, inženieriju, kā arī matemātiku (angliskā abreviatūra STEM).

    Tas ir maza izmēra braucošs robots uz četriem riteņiem ar uzstādāmu gaismas lāzeru, kuru īpašniekam ir iespējams to salikt no pašiem pamatiem, kas tādējādi ļauj saprast tehniskās ierīces uzbūvi. Pēc tam to ir iespējams programmēt, lai tas izpildītu dažādas komandas. Programmēšana notiek ar Python vai Scratch palīdzību, kur pavisam vienkārši ir iespējams likt secīgi noteiktas komandas, un nav nepieciešams rakstīt kādas īpašas koda līnijas.

    Reklāma

    RoboMaster S1 ir aprīkots ar sensoriem, kuri uztver infrasarkano gaismu, kas ļauj tiem sacensties savā starpā, piemēram, raidot signālus un tādējādi izslēdzot robotus, vai arī sekot līnijai, kur latvieši ir vieni no labākajiem pasaulē ar saviem paštaisītajiem robotiem. Nedaudz lielākam asumam S1 spēj šaut arī ar bumbiņām. Sekošana līnijai palīdz izprast fiziku un matemātiku, lai mudinātu lietotāju mācīties no kļūdām un saprast kāpēc noteikti līnijas elementi netiek izbraukti.

    Mazajam robotam ir īpaši uzbūvēti riteņi, kas tam ļauj izbraukt visdažādākās figūras, tādējādi padarot šo procesu vēl aizraujošāku un interesantāku, lai programmētu dažādas izbraukšanas shēmas. Tāpat ir iespējams izmantot mākslīgo intelektu, lai radītu sarežgītākus satiksmes imitācijas risinājumus, tādējādi sniedzot ieskatu tehnoloģiju nākotnē.

    DJI RoboMaster ir aprīkots ar kameru, kas ļauj nolasīt apkārt esošos objektus un citus robotus, ļaujot robotu ērti vadīt ar lietotnes palīdzību. Šī noteikti varētu būt ļoti noderīga dāvana bērniem, lai aizraujošā veidā iesaistītu viņus tehniskajā nozarē, kā arī tā ir izklaide un mācīšanās reizē. Robota cena gan ir salīdzinoši augsta, sākot no 549 EUR. To ir iespējams papildināt ar papildus elementiem, piemēram, izveidojot eskavatoru vai iekrāvēju, tādējādi paplašinot tā iespējas.

    AvotsDJI
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    11.08.2020 12:01

    rotaļlieta bagātnieku bērneļiem un 99,9% to aizmirsīs pēc pirmās nedēļas. nebagātie izmantos bezmaksas programmēšanas simulatorus interwebos.

    Jurčiks
    11.08.2020 12:45

    Labāk tad šādu, nekā telefonu pa 550eur, lai sīkais tupas mobīlās speles spēlētu.

    Reklāma