Web Analytics
More
    Reklāma

    “Vanguard Industries” iepazīstina ar mākslīgā intelekta darbinātu mājdzīvnieku – stresa noņēmēju

    Jaunākie raksti

    Tokijā bāzētā dizaina un inovāciju kompānija “Vanguard Industries” pagājušajā nedēļā nāca klajā ar jaunāko veikumu – mākslīgā intelekta darbinātu, visai mīlīga paskata mājdzīvnieku – robotu Moflinu. Pēc izskata tas atgādina kāmi, jūrascūciņu vai tamlīdzīgu dzīvnieku, tikmēr funkciju ziņā varētu būt pielīdzināms kompānijas “Sony” robotsunim Aibo. Tomēr šis dzīvnieciņš mākslīgo intelektu neizmanto vis mājas sargāšanai un saimnieka sagaidīšanai, bet gan prasmēm, kas ļauj atdarināt īstus mājdzīvniekus un pat potenciāli kalpot kā terapeitisks līdzeklis cīņā pret stresu un sliktu garastāvokli.

    Vanguard Industries norāda, ka radījis Emotional AI tehnoloģiju, kas ļauj Moflinam laika gaitā reaģēt un pilnveidoties, balstoties uz kontaktu ar cilvēkiem. Interesanti, ka gluži kā īsti mājdzīvnieki, arī Moflini var būt unikāli savā uzvedībā – viņi iemācās reaģēt atšķirīgi, balstoties uz savu saimnieku darbībām.

    Reklāma

    Moflina pūkainā apvalka iekšpusē atrodams pavisam vienkāršs korpuss ar galveno savienojumu, kas ļauj tam saliekt un pagriezt galvu. Šis robots aprīkots ar virkni dažādu sensoru, piemēram, mikrofonu, akselerometru, žiroskopu un citiem, kā arī rīku, kas rada bezgalīgu skaitu skaņu, ļaujot Moflinam labāk komunicēt un izrādīt savas sajūtas. Šim mājdzīvniekam ir arī īpašas pabarošanas jeb uzlādes iespējas, kas izskatās kā neliela gultiņa ar bezvadu uzlādes funkcijām.

    Avots: Vanguard Industries

    Moflinu var savienot ar citām ierīcēm, izmantojot Bluetooth, un to iespējams kontrolēt ar speciālas lietotnes palīdzību, kas saderīga gan ar Android, gan iOS ierīcēm. Vanguard Industries pārstāvji informējuši, ka nākotnē cer uzlabot Moflinu, aprīkojot to ar jaunu programmatūru, kas paildzinās robo-dzīvnieka kalpošanas laiku un uzlabos tā funkcijas kopumā.

    Pašreiz šis jaukais mīlulis vēl nav iegādājams un tirgū varētu parādīties vien 2021. gada martā. Tā aptuvenā cena būs 360 ASV dolāri jeb 305 eiro, kas, kā norādīts, esot salīdzinoši visai dārgs prieks.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    10.08.2020 13:25

    tiešām nerada stresu. nocirtuši nabadziņam kājiņas, un tas nevar aizbrist sazin kur, kā parasts kāmis. kur noliki, tur arī atradīsi ;)

    Oskars
    10.08.2020 16:15

    Seit nebus par temu mans komentars, bet gan par reklamu, kas ir kursors lapa. Es saprotu, ka loti kursors.lv ir padevies Asus verdziibaa. Bet tomer, vai nu reklama ir pilniba Latviski, vai Angliski. Bet ne abas valodas vienlaicigi. No kompanijas puses, nepieklajiga attieksme pret tas valsts pateretajiem, kura tiek piedavats.

    Kursors.lv
    10.08.2020 16:21
    Reply to  Oskars

    Par kuru tieši reklāmu ir runa?

    Oskars
    10.08.2020 16:25

    Ja komentara no tel., varetu ievietot bildi, tad varetu paradit.
    Reklama ir Asus Vivobook S14/S15
    Visas acis uz mani.
    Ar pogu: “BUY NOW”

    Kursors.lv
    10.08.2020 16:32
    Reply to  Oskars

    Paldies, sapratu. Jā, tas baneris man arī nepatīk un cenšos ar klientiem cīnīties par to, lai baneru teksti tomēr ir latviski. Parasti sanāk. Katrā ziņā svarīgi, lai zini, ka mēs par tādām lietām domājam un rūpējamies, lai saturs ir latvisks arī baneros, ko varam tiešā veidā ietekmēt.

    Jurčiks
    10.08.2020 17:29

    Gaidu kad šis čalis Mofliniem vadus pakaļā ielodēs un uztaisīs mūzikas instrumentu..
    https://www.youtube.com/watch?v=GYLBjScgb7o

    Reklāma