Web Analytics
More
    Reklāma

    Mājaslapa, kura apkopo informāciju par noplūdušiem datiem, atvērs savu kodu

    Jaunākie raksti

    Datu drošība šobrīd ir viens no karstajiem tematiem, un tas noteikti nepaliks vēsāks arī nākotnē, jo jau tagad redzam, kā jaunākie viedtelefoni un portatīvie datori tiek aprīkoti ar speciāliem drošības čipiem. Interneta dzīlēs ir atrodams serviss “Have I been pwned”, kas, balstoties uz e-pasta adresi, pateiks vai jūsu konta informācija tikusi nopludināta.

    Ik pa laikam gan Kursorā, gan kopējā informācijas tīklā pavīd dažādas ziņas par to, ka no kāda portāla ir noplūdusi lietotāju informācija, un, kā izrādās, entuziasts Trojs Hants (Troy Hunt) jau septiņus gadus apkopo šāda veida informāciju mājaslapā. Izstrādātājs beidzot ir nolēmis atvērt savas īpašās mājaslapas kodu, lai arī citi interesenti varētu veidot savus servisus, balsoties uz pieejamo informāciju.

    Reklāma

    Trojam gan ir ļoti svarīgi, lai dati par šīm informācijas noplūdēm nenonāktu neīstajās rokās, tāpēc mājaslapā tiek lietots īpaši izstrādāts “k-Anonymity” algoritms, kurš apgrūtina hakeriem piekļuvi precīzai informācijai. Saprotams, ka šie lietotāju dati ir ļoti vērtīgi, un šajā gadījumā apkopoti vienuviet, kas tos padara par ļoti saistošu mērķi.

    Pārbaudot savu e-pastu, atklājās, ka tas ir iesaistīts divās datu noplūdēs, par kurām, godīgi sakot, pats nebiju iepriekš iedomājies, un izskatās, ka informācija patiešām ir atbilstoša.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DjCowboyLAT
    09.08.2020 15:58

    Pamata epasts Gmail itkaa tiirs, bet Inbox abi vismaz ar 4 gadijumiem katrs, kaut shaubigaas vietaas izmantoju 1 no inbox.
    Japapeeta sikaak, bet redzeju vienu no torrenta web, kura vairs nedarbojas un ir taalajaa 2016. gadaa

    Reklāma