Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber ēdienu piegādes bizness ienesīgāks nekā braucienu segments

    Jaunākie raksti

    Uber ceturtdien, 6. augustā, nāca klajā ar paziņojumu par saviem otrā ceturkšņa ieņēmumiem. Skaidrs, ka arī šai kompānijai iepriekšējos mēnešos ieņēmumu statistika pielīdzināma “amerikāņu kalniņiem”. Taču tā kā Uber piedāvā vairākus pakalpojumus, būtiskas izmaiņas vērojamas starp uzņēmuma biznesa segmentiem. Pandēmijas radīto apstākļu dēļ Uber Eats ēdiena piegādes pakalpojumi kļuvuši krietni iecienītāki un ieņēmumu ziņā pirmo reizi apsteidza Uber pamata biznesa segmentu – kopbraukšanas servisu.

    Pandēmijas laiks tādam uzņēmumam kā Uber, jāteic, bijis visai interesants laiks –  cilvēki retāk devās ārpus mājās, tajā skaitā retāk apmeklēja sabiedriskās ēdināšanas vietas. Kamēr viens Uber biznesa segments – kopbraukšanas pakalpojumi šajā laikā cieta ievērojamus zaudējumus, Uber Eats ēdienu piegādes serviss – zēla un plauka. Zināms, ka kopējais braucienu rezervāciju skaits pēdējā gada laikā samazinājies par 75%. Vienlaikus pirmo reizi šo biznesa segmentu ieņēmumu ziņā pārspēja ēdiena piegādes, Uber Eats pasūtījumu skaitam gada laikā pieaugot par 112%.

    Reklāma

    Ieņēmumi (miljardos ASV dolāru) no braucienu rezervācijām un Uber Eats ēdienu piegādēm.

    Avots: Uber

    Kopumā uzņēmums no aprīļa sākuma līdz jūnija beigām cieta zaudējumus 1,8 miljardu ASV dolāru apmērā. Ceturtdienas vakarā pēc akciju tirgus slēgšanas Uber akcijas nokrita par 2.5%. Tikmēr Uber akciju vērtība gada laikā ir ievērojami samazinājusies – akciju tirgū tās šobrīd iegādājamas par 20% zemāku cenu nekā 2019. gada maijā.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1133
    08.08.2020 12:10

    Nez, viņiem ēdienu piegāde arī noformēta kā kopā-ēšanas štelle? Sak, mēs neesam bizness, cilvēks aizbrauca sev pēc ēdiena un pa ceļam ieveda kaimiņam. Nekādu nodokļu, tā ir tikai draudzīga izpalīdzēšana!

    Kad AirBaltic iznomās lidmašīnas pilotiem un tie ņems līdzbraucējus, lai sadalītu izmaksas?

    Reklāma