Web Analytics
More
    Reklāma

    “Audi” sniedz ieskatu nākamās paaudzes auto elektroniskās vadības sistēmās

    Jaunākie raksti

    Mūsdienu auto elektronikas iespējas šķiet teju neizsmeļamas – nu jau gandrīz par normu uzskatām, ka auto spēj atrast riteni ar vislielāko saķeri, tam pievadīt vairāk jaudas, lai mēs labāk un ātrāk spētu izbraukt līkumus. Protams, šāda tehnika lieti noder sporta auto. Būtu patīkami, ja auto balstiekārtas sistēmas būtu gatavas asam paātrinājumam vai bremzēšanai, automātiski pielāgojot cietību. Vācu autoražotājs “Audi” sniedzis ieskatu nākamās paaudzes auto elektroniskās vadības sistēmās, kas mašīnas vēl vairāk padarīs par datoriem uz riteņiem.

    “Audi” plāno uzlabot savu esošo “Electronic Chassis Platform”, kas būtībā savstarpēji savieno dažādas šasijas kontroles sistēmas, piemēram, adaptīvu balstiekārtu un visu četru riteņu stūrēšanas sistēmu. Šī sistēma tiek izmantota “Q7”, kā arī “e-Tron” modeļos. Kā ziņo kompānijas pārstāvji, jaunās sistēma skaitļošanas jauda būs aptuveni 10 reizes lielāka nekā līdz šim. “Audi” skaidro, ka izmantota holistiskā pieeja, proti, visas mašīnas sistēmas tiks savienotas, radot vienotu veselumu. Jauno sistēmu varēs uzstādīt pilnīgi visos “Audi” modeļos, sākot ar benzīna auto, beidzot ar pilnībā elektriskām mašīnām. Tāpat to var uzstādīt gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas mašīnām. Paredzēts, ka būs pieejami “over-the-air” programmatūras atjauninājumi, kā arī auto būs gatavs “vehicle-to-infrastructure” komunikācijas tehnoloģijām, kad tās parādīsies plašā apmērā.

    Reklāma

    Kompānija uzskata, ka vislielākie ieguvumi šādai sistēmai būs smagās mašīnās ar augstu smaguma centru. Tātad, šī tehnoloģija pilnīgi noteikti nonāks “e-Tron” un citos izmēros lielākos “Audi” modeļos. “Audi” pagaidām neatklāj, kurās mašīnās šī tehnoloģija tiks pielietota, bet diezgan droši, ka nākamās paaudzes “Audi” jau būs ar to aprīkoti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1102
    07.08.2020 10:03

    Izlasot par holistisko pieeju, cilvēkiem radīsies iespaids par milzu uzlabojumiem, lai gan faktiski tā ir unifikācija ar mērķi samazināt komponenšu skaitu un vienkāršot uzstādīšanu)

    Kārlis
    07.08.2020 10:25

    nu riktīgs arduino būs.

    Reklāma