Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS izziņo pasaulē pirmos HDMI 2.1 4K spēlēm paredzētos monitorus

    Jaunākie raksti

    ASUS ar ROG zīmolu izziņojis trīs jaunus 4K monitorus, kas būs pieejami ar 27, 32 un 43 collu diagonāli. Visiem trim modeļiem ASUS piešķīris HDMI 2.1 (48 Gbps), kā arī monitori atbalstīs līdz 120 Hz attēla atsvaidzi un HDR. ASUS pagaidām nav neko bildis par jauno monitoru cenām.

    Kāpēc tieši šāda izvēle? Šāda izšķirtspēja? HDR un HDMI 2.1? Jo Sony un Microsoft līdz gada nogalei izlaidīs savas jaunās spēļu konsoles, kas tad arī spēs izmantot ASUS ROG monitoru iespējas. Zināms, ka jaunie monitori atbalstīs FreeSync, bet par G-Sync atbalstu nekas pagaidām nav zināms.

    Reklāma

    Spēļu konsoļu izmantotājiem būs arī pieejams Auto Low Latency – konsoles spēšot pa tiešo sazināties ar monitora attēla apstrādes procesoru, lai prioretizētu ātru reakcijas laiku. Vismaz tā vēsta ASUS reklāmas materiāli.

    Interesanti, ka ražotājs šoreiz tā steidzies, ka nav pat bijusi vaļa piešķirt monitoriem nosaukumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis Eglītis
    07.08.2020 10:00

    Asus 4k monitors akurāt priekš filmas cienītājiem,kas neizraujas ar spēlēm,bet priekš video montāžas darbiem monitors būtu tīri ok.

    Astro
    07.08.2020 13:42

    Kāpēc viss automātiski spēlēm? Vai profesionāļiem, kas dara darbu pie monitoriem, nevajag vēl pat augstākus parametrus?

    1102
    07.08.2020 16:09
    Reply to  Astro

    spēlēm vajag augstu refr. rate un nav kritiskas krāsas, profam kas ilustrē grāmatu vajag krāsu precizitāti un kalibrēšanas iespējas un tas nežēlojas par to, ka pārzīmē kādu ms ilgās, savukārt industriālajiem moņiem, visdrīzāk vajag plašus apskates leņķus un lai būtu bulletproof, weatherproof and neiedegtu attēls. Dizains vienam būs ar čūsku galvām un krāsu lediem, otram atturīgs, trešajam ar mazām apmalēm jo paredzēts lietošanai matricā ar N citiem tādiem pat monitoriem. Katram sava desa.

    Reklāma