Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple kļuvusi par vērtīgāko publisko kompāniju

    Jaunākie raksti

    Būtiskas izmaiņas līderu topā piektdien piemeklēja akciju tirgu, kad Apple kļuva par vērtīgāko publisko uzņēmumu, apsteidzot Saūda Arābijā bāzēto naftas kompāniju “Saudi Aramco”. Piektdienas pēcpusdienā Apple tirgus vērtība sasniedza 1.84 triljonus ASV dolāru, kamēr Saudi Aramco – 1.76 triljonus ASV dolāru. Pēc tam, kad Apple paziņoja par rekordlieliem ieņēmumiem trešajā ceturksnī, kā arī informēja par jaunu akciju sadali, vienas Apple akcijas vērtība, kas kopš marta pieauga gandrīz vienmērīgi, palielinājās par 10%, piektdienas pēcpusdienā sasniedzot 425.04 ASV dolārus par akciju.

    Kopējie Apple ieņēmumi par trešo ceturksni sasniedza 59.7 miljardus dolāru, kas ir par 11% vairāk nekā pērn. Būtiska loma pozitīvajā kompānijas statistikā bija Mac un iPad pārdošanas apjomiem, kas sastādīja ievērojamu daļu no ieņēmumiem.

    Papildus ceturkšņa ziņojumam Apple arī atklāja, ka veiks akciju dalīšanu, sadalot vienu akciju četrās daļās. Tas nozīmē, ja tev iepriekš piederēja viena Apple akcija, tagad būsi veselu četru akciju īpašnieks. Apple šādā veidā cenšas samazināt atsevišķas akcijas vērtību. Šī nav pirmā reize, kad kompānija šādā veidā dala akcijas. Piemēram, 2014. gadā Apple vienu akciju sadalīja septiņās daļās.

    Arī Amazon, Facebook un Google piektdien informēja par trešā ceturkšņa statistiku, kas kopumā vērtējama pozitīvi. Amazon pandēmijas laikā izdevās pat divkāršot savu peļņu. Facebook lietotāju skaits palielinājās par 12% salīdzinājumā ar gadu iepriekš – līdz 1,79 miljardiem. Tikmēr kopējā šo četru lielo tehnoloģiju gigantu – Apple, Amazon, Facebook un Google peļņa sasniedza 28,6 miljardu ASV dolāru.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    03.08.2020 13:51

    Forests Gamps tagad ir cik bagāts ar savām ābolu akcijām?

    Reklāma