Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla būvēs savu lielāko elektrības krātuvi

    Jaunākie raksti

    Kompānija Tesla nav tikai elektrisko automašīnu ražotājs, jo tā piedāvā gan speciālos jumtus ar iebūvētiem saules paneļiem, kā arī enerģijas uzkrāšanas risinājumu, kuram priekšā līdz šim lielākais projekts uzņēmuma vēsturē.

    Plašāku sabiedrības uzmanību šīs speciālās Tesla radītās baterijas elektrības uzkrāšanai ieguva 2017. gada beigās, kad Īlons Masks solīja 100 dienās risinājumu piegādāt Austrālijai vai arī tas notiks bez maksas, un rezultātā izdevās iekļauties noteiktajā termiņā, uzstādot 100MW jaudas baterijas. Nākamais lielākais izaicinājums ir saistīts ar uzņēmumu PG&E, kuram Tesla būvēs 182,5MW/730MWh ietiltpības baterijas, kļūstot par lielāko projektu uzņēmuma vēsturē.

    Reklāma

    Tās tiks uzstādītas, pateicoties noslēgtajai sadarbībai ar PG&E, kuras plānos ir investēt šāda veida enerģijas uzglabāšanā un izmantošanā, lai samazinātu savu atkarību no fosilajiem kurināmajiem, kā arī aprēķini liecina, ka vairāk nekā 20 gadu laikā tas ļaus ietaupīt 100 miljonus dolāru. Tesla šajā projektā izmantos jaunus risinājumus, aizstājot savas ierastās Powerpack baterijas ar Megapack. Tās sastāvēs no atsevišķām 236 vienībām, kuras būs uzstādītas uz 33 betona plāksnēm.

    Tā kā Austrālijā mazāks apjoms tika uzstādīts 100 dienās, tad arī šo projektu, kurš tiks uzsākts 2021. gadā, ir plānots palaiast jau otrajā ceturksnī, tātad salīdzinoši īsā laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma