Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmoreiz Huawei sasniedz globālā viedtālruņu tirgus virsotni

    Jaunākie raksti

    Pēc analītikas firmas “Canalys” speciālistu aplēsēm Huawei pirmo reizi kļuvis par lielāko viedtālruņu pārdevēju pasaulē. Pēdējā ceturksnī Huawei viedtālruņu pasūtījumi sasniedza 55,8 miljonus ierīču, beidzot šajā cīņā pārspējot tehnoloģiju gigantu Samsung, kas pārdevis 53,7 miljonus tālruņu.

    “Canalys” norāda, ka Huawei panākums lielā mērā saistāms tieši ar Samsung nedienām – Covid-19 pandēmija atstāja diezgan negatīvu ietekmi uz kompānijas pārdošanas rādītājiem, samazinot pasūtījumu apjomu par aptuveni 30%. Vienlaikus Ķīnas ekonomika salīdzinoši ātri atveseļojās no pandēmijas radītās krīzes, sniedzot jaunu elpu arī viedtālruņu biznesam. “Canalys” analītiķis Bens Stentons uzsver, ka, ja nebūtu bijis Covid-19, arī Huawei, visticamāk, neizdotos iekarot viedtālruņu tirgus virsotni.

    Reklāma

    Huawei un Samsung pārdošanas apjomi (miljonos vienību). Avots: Canalys

    Huawei dominanci viedtālruņu tirgū veicinājuši iespaidīgie pārdošanas apjomi tieši mājās, Ķīnā. Zināms, ka šāda zīmola ierīces sastāda vairāk nekā 70% no Ķīnas viedtālruņu tirgus. Ķīnā der arī jaunie Huawei P40 sērijas telefoni, kas citviet pasaulē gandrīz nevienu neinteresē, jo tajos nav pierastie Google servisi un lietotnes.

    Tomēr analītiķi arī paredz, ka Huawei triumfs būšot visai īslaicīgs, jo Samsung, ļoti iespējams, atgūsies no pēdējā ceturksnī piedzīvotas neveiksmes.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma