Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas pilsēta Šeņdžeņa plāno šogad mikročipēt visus reģistrētos suņus

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju straujā attīstība jau labu laiku neatstāj vienaldzīgus arī dzīvniekus. Pavisam tiešā nozīmē. Pievienojoties citu valstu pulciņam, Ķīna maijā paziņojusi, ka tās dienvidu pilsētas Šeņdžeņas iedzīvotājiem savi suņi būs obligāti jāaprīko ar ID mikročipiem. Līdz ar šo lēmumu Ķīna pievienojusies Lielbritānijai, Japānai, Austrālijai un virknei citu valstu, kur šāda vai līdzīga prasība ir obligāta. Šajā sakarā jānorāda, ka arī Latvijā kopš 2017. gada 1. janvāra ne tikai suņiem, bet arī kaķiem un citiem mājdzīvniekiem obligāti jābūt implantētam mikročipam.

    Šīs nedēļas laikā Šeņdžeņas veterinārās klīnikas tiks aprīkotas ar visu nepieciešamo suņu čipēšanai. Rīsa grauda lieluma mikročips, kura darbības ilgums ir vismaz 15 gadi, tiks implantēts zem suņa kakla ādas. Katrs no čipiem ietver unikālu 15 ciparu kodu, kas attēlo suņa vārdu un šķirni, kā arī tā īpašnieka identitāti un kontaktinformāciju. Norādīts, ka čips neizsekos suņa atrašanās vietu, kā arī neuzglabās tā īpašnieka personisko informāciju. Ar tā palīdzību iespējams identificēt dzīvnieku pēc unikālā koda un, ievadot šo numuru datu bāzē, noskaidrot īpašnieku. Līdzīga pieeja tam ir arī Latvijā.

    Reklāma

    Tomēr atšķirīgais ir tas, ka Šeņdžeņā suņa saimniekam par čipu jāmaksā nebūs. Pilsētas vadība segs dzīvnieka čipēšanas izdevumus, jo tā primāri vēlas panākt lielāku regulatīvo uzraudzību pār Šeņdžeņā pēdējos gados strauji augušo mājdzīvnieku skaitu. Tie suņu saimnieki, kuri līdz novembrim nebūs veikuši šo obligāto procedūru savam mīlulim, nāksies maksāt naudas sodu.

    Saskaņā ar oficiālajiem datiem – 2019. gadā Šeņdžeņā dzīvoja vairāk nekā 20 miljoni cilvēku, kuriem piederēja ap 200 000 suņu un kaķu. Kopējais suņu un kaķu skaits Ķīnā pērn sasniedza gandrīz vienu miljardu, tāpēc, šķiet, pienācis pēdējais laiks kādiem dzīvnieku uzraudzības pasākumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.07.2020 16:39

    Solis uz priekšu U-Chip radīšanā. Vinnija Pūka pavalstniekiem nākotnē dzīve tiešām būs ļoti interesanta.

    Tiem kas tankā, par U-Chip var uzzināt zem “Beyond a Steel Sky”.

    Reklāma