Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar saules baterijām aprīkots auto pārvalks palīdzēs uzlādēt elektroauto

    Jaunākie raksti

    Francijā bāzētā kompānija “ARMOR” paziņojusi, ka izstrādājusi ar saules baterijām aprīkotu auto pārvalku, kas lādē elektroauto, kamēr mašīna ir noparkota.

    Kā ziņo pati kompānija, jaunā bateriju tehnoloģija ar nosaukumu “ASCA” sver 450 gramus uz kvadrātmetru. Pats pārvalks veidots no īpašas šķiedras, kas noturīga pret dažādiem traipiem. Pārvalkā iestrādāti 9 saules bateriju modeļi, kuru kopējais laukums ir 4 kvadrātmetri.

    Protams, ar šādu pārvalku pilnībā nevarēs uzlādēt savu automašīnu un to drīzāk var uzskatīt par papildus enerģijas avotu. Tehnoloģijas izstrādātāji informē, kā pārvalks dienas laikā var nodrošināt enerģiju, kas pietiekama aptuveni 15 kilometru nobraukšanai, taču tas atkarīgs gan no konkrētās mašīnās, gan arī saules gaismas. Ražotājs cer, ka 3 gadu laikā pārvalks jau spēs sniegt papildus 30 kilometrus, ja mašīna 8 stundas atrodas ārā. Ražotājs sola, ka pārvalks un tajā iestrādātie bateriju elementi var tikt salocīti 50 tūkstošus reižu bez efektivitātes zudumiem. Tehnoloģiju iespējams izmantot arī pa tiešo uz auto virsbūves, to uzliekot uz panorāmas jumta, auto logiem vai citās vietās, kas pakļautas saules gaismai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.07.2020 11:42

    Vēl vairāk uzlabojot saules bateriju tehnoloģiju, saulainās vietās šāda pārklāja izmantošana tiešām var būt lietderīga. Pilsētās gan jāskatās, ka minoritāšu pārstāvji dārgo pārvalku jau pirmās stundas laikā neaizstiepj.

    Reklāma