Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft investē miljonu dolāru skolēnu datoru ražotājā “Kano”

    Jaunākie raksti

    Microsoft investējis apaļu miljonu ASV dolāru tehnoloģiju kompānijā “Kano”, kas 14. jūlijā izziņoja savu nākamās paaudzes Windows 10 datoru. Šī ir ierīce domāta vairāk skolēniem. Par to liecina gan tās izskats un iespēja to salikt kā rotaļlietu, gan tehniskā specifikācija.

    Viena no visai interesantām iezīmēm ir tā, ka jaunais Kano portatīvais dators ir daļēji caurspīdīgs, ļaujot bērniem redzēt, kā tas ir uzbūvēts. Dažas no detaļām patiešām nedaudz atgādina spēļu datoru. Tikmēr pāris galvenās detaļas vajadzības gadījumā iespējams vienkārši atvienot un aizstāt ar jaunām. Runājot par galvenajiem parametriem, šim datoram ir 11.6 collu liels skārienjūtīgs ekrāns, kas pieliekams atsevišķi. Ierīce aprīkota ar Intel Celeron procesoru un 4GB atmiņu/ 64GB lielu krātuvi. Vienlaikus Kano izlaidis arī kameru, austiņas un peli, ko esot vienkārši savienot ar šo datoru. Arī šie aksesuāri ir salīdzinoši viegli saliekami, izjaucami un nekas sarežģīts, aizstājot vecās detaļas ar jaunām.

    Reklāma

    Tā kā īpaši uzsvērts par datora samontēšanu pašu spēkiem, detaļu salīdzinoši vienkāršo aizstāšanu, jādomā, ka ierīce nebūs no tām izturīgākajām. Par to liecina arī tās cena – 299 ASV dolāri jeb 262 eiro.

    Tikmēr Kano līdzdibinātājs un izpilddirektors Alekss Kleins (Alex Klein) uzsver, ka uzņēmuma mērķis ir radīt pieejamus un jaudīgus portatīvos datorus. Viņaprāt, jaunais Kano dators būs lielisks palīgs tām skolām, kurām nepieciešams atjaunot savu datoru klāstu. Turklāt, kas var būt labāks par šādu – ekonomisku, jaudīgu, ērti un vienkārši saliekamu un pēc tam viegli saremontējamu portatīvo datoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.07.2020 12:05

    “kā tas īsti darbojas” vietā derētu ” kā tas ir uzbūvēts”. Jo caurspīdīgs korpuss ļauj apskatīt datora iekšpusi, kurā “nekas nenotiek”.

    Zemāk links uz piemēru, kāds izskatās dators, kur tiešām var redzēt kā tas iekšā darbojas.

    https://www.youtube.com/watch?v=z71h9XZbAWY

    Un vēl daži piemēri, ieskaitot vienu no relejiem būvētu datoru :)

    https://3.14.by/en/read/homemade-cpus

    Krotow
    16.07.2020 15:23
    Reply to  Krotow

    FYI: Megaprocessor dators no YouTube klipa šobrīd atrodas Kembridžas universitātes skaitļošanas tehnikas muzejā. Ja braucot pa UK, sanāk Kembridžā aizkavēties, ir vērts aiziet apskatīt. Patiešām unikāls projekts.

    Centis Ābele
    22.07.2020 12:53

    kāda atšķirība starp planšeti un datoru??? Tas Kano izskatas pēc 100% planšetes.

    Centis Ābele
    22.07.2020 13:50

    Bet jebkuram telefonam pat var pielikt fizisku tastatūru, ta tagad telefons ar jasauc par datoru?

    Reklāma