Web Analytics
More
    Reklāma

    Satura pārkāpumu dēļ TikTok pērn noņēmis 49 miljonus videoklipu

    Jaunākie raksti

    Vakar TikTok nācis klajā ar ziņojumu, ka pērnā gada otrajā pusē noņēmis vairāk nekā 49 miljonus videoklipu. Būtiski, ka šis apjoms sastādījis tikai 1% no visa 2019. gada otrajā pusē, no 1. jūlija līdz 31. decembrim, pievienotā video satura.

    TikTok video noņemšana lielākoties nav saistīta ar valdības pieprasījumiem vai sūdzībām par autortiesībām. Uzņēmums norāda, ka saņēmis vien apmēram 1300 prasības, kas saistītas ar autortiesībām un 45 pieprasījumus no valdības puses. Pārējie video klipi noņemti sakarā ar lietotnes noteikumu pārkāpumiem. Piemēram, kādi 12 miljoni video noņemti sakarā ar to, ka tajos parādījies pornogrāfiska rakstura saturs. Apmēram tikpat daudz satura likvidēts tāpēc, ka tajos figurējuši nepilngadīgie, kuri nodarbojušies ar nelikumīgām darbībām – lietojuši narkotikas, iesaistījušies vandālismā un tamlīdzīgi.

    Reklāma

    Zināms, ka lielākās daļas (16 miljonu) noņemto videoklipu autori bijuši lietotāji Indijā. Arī ASV lietotāju saturs likvidēts salīdzinoši aktīvi, sasniedzot 4.6 miljonus video. Šie skaitļi ir milzīgi, salīdzinot ar YouTube, kas paziņoja, ka tajā pašā laika posmā 2019. gadā noņēmis aptuveni 14,7 miljonus videoklipu. Arī šajā gadījumā lielākie cietēji izrādījušies lietotāji ASV un Indijā.

    TikTok dažādās pasaules valstīs tiek vērtēts visai pretrunīgi. Lietotne nonākusi arī zem ASV politiķu lupas, kuri, tā teikt, norūpējušies par Ķīnā bāzētās aplikācijas milzīgo popularitāti. Šīs nedēļas sākumā ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pat izteica domu par TikTok aizliegšanu, paužot bažas, ka tā varētu nodot lietotāju privāto informāciju Ķīnas valdībai. Tomēr tieši šādi ziņojumi kā nupat publicētais, pēc TikTok teiktā, daļēji paredzēti, lai radītu uzticību šai lietotnei.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma