Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Samsung nākamgad varētu neiekļaut lādētāju viedtālruņa komplektā

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš tika runāts, ka Apple varētu atteikties no lādētāja ievietošanas viedtālruņa kastītē, lai daļēji sargātu dabu, bet pārsvarā lai liktu pircējam maksāt vēlreiz par jauna tipa vai lielākas jaudas uzlādes ierīci. Xiaomi un Samsung jau piekopj tādu kā daļēju mēru, ievietojot viedtālruņu iepakojumos lēnākus lādētājus par to, ko viedtālrunis spētu paņemt pretī. Ātro lādētāju nākas pirkt atsevišķi.

    Jā, cilvēkiem jau ir lādētāji mājās, jā, iespējams, kādas pāris tonnas ar plastmasu un elektroniku netiks lieki saražotas. Bet vienmēr jāpatur prātā, ka tehnoloģiju uzņēmumi pamatā neizvēlas domāt par skaistu saulrietu tīras jūras krastā, bet par naudu, peļņu, akciju cenu.

    Reklāma

    Pagaidām šīs ir baumas, arī par Apple lādētājiem un to neiekļaušanu ir tikai baumas. Apple baumas ir visai precīzas – uzņēmums atteiksies no 5 W un arī 18 W lādētājiem, to vietā nāks 20 W lādētāji, bet tos nāksies piepirkt klāt atsevišķi.

    Tiek arī runāts, ka lādētāja neiekļaušana varētu ietekmēt viedtālruņu cenu. Jā, protams! Ja tavs viedtālrunis maksās nevis 1300 eiro, bet 1285 eiro, tas jau būs super ieguvums. Nepiemirsti sagrabināt vēl 79 eiro ātrajam lādētājam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvids Speriskas
    10.07.2020 10:01

    Lielie uzņēmumi jau sapratuši, ka mabilas tiek mainītas kā zeķes, visu sāks griezt nost

    10.07.2020 10:18

    Bet vispār milzu atškirība Apple tagad un pirms 10~15 gadiem…

    1042
    10.07.2020 10:41

    Var pat neiekļaut arī trubu, vienalga pēc pāris mēnešiem iznāks jauns modelis un ko tad piegādāt veco, to laiku izstaigās ar to kas ir, bet kaifs no pirkuma vienalga ir))

    Kaspars Baradach
    10.07.2020 10:57

    bet vadiņu taču iedos, koa? :D

    bet paši lādētāji tik tiešām mētājas katrā stūrī. un vai tas ir 10w vai 20w, nekāda diža starpība nav. pa nakti salādē jebkurš.

    Aigars
    10.07.2020 11:11

    autoražotāji jaunos modeļus pārdos bez riepām, tv ražotāji bez pultīm un trimmeri pārdos bez motora.
    Idiotisms!!!

    Eins
    10.07.2020 13:31

    Līdzīgs sviests kā ar printeriem, ka USB jāpērk atsevišķi. Kāda tam ir loģika nesaprotu. Uzdāvināju senčiem uz zsw printeri, izpakoju un USB nav. Nice.

    Kursors.lv
    10.07.2020 14:31
    Reply to  Eins

    Loģika tāda, ka man ir pilns plaukts ar USB kabeļiem, kas krājas nopērkot kādu jaunu printeri. Tāpat arī citā plauktā man mētājas telefonu austiņas, jo es izmantoju manas ierastās nevis tās, kas telefonam nāk līdzi kastītē. Manuprāt, ļoti laba pieeja, ja vien ražotājs pēc tam ar labu atlaidi piedāvās atsevišķi nopirkt šos aksesuārus tiem cilvēkiem, kam tie tomēr ir nepieciešami.

    Čiekurs
    10.07.2020 14:47

    Pilnīgi piekrītu. Pareizā pieeja būtu ļaut izvēlēties pirms pirkuma ko vēlies saņemt komplektācijā- ausis, rozetē spraužamo, usb vadu, kkādas bezvadu ausis utt, vai vispār pliku ierīci un viss.
    Man arī ģimenē tās ausis un vadi krājas čupām kaudzē, bet, ja vajag ko klāt piepirkt, tad čāpo uz veikalu. Biš jau vēmiens nāk no tās liekās drazas un iepakojumiem un čīkstētājiem, kas negrib redzēt kopbildi.
    Viens te pamanījās pat iepīt auto riepu tēmu. Oi, ja esi pircis jaunu auto ziemā, kam no salona līdzi nāk vasaras riepas un ziemenes meklē pats, tad tā arī beigās sanāk, ka auto pērc bez riepām. Tagad šķiet situācija ir uzlabojusies.

    Kursors.lv
    10.07.2020 15:31
    Reply to  Čiekurs

    Nē, iespēja izvēlēties tādus sīkumus būtu pagrūti apstrādājama no ražošanas/pakošanas puses un varētu apgrūtināt ātru tikšanu pie jauniem produktiem. Tas noteikti nav risinājums.

    Krotow
    10.07.2020 18:28

    Pietiktu arī ar skaidri norādītu informāciju par kabeļu un lādētāju neesamību preces aprakstā un uz iepakojuma.

    Martins
    11.07.2020 02:55

    Kopš kura laika Apple piedāvās ar labu atlaidi piedāvās aksesuārus;D?

    digitalk
    11.07.2020 05:34

    pēc tavas loģikas — man ir pilna kaste ar barošanas kabeļiem, jo vecā tehnika tiek mesta ārā un jauno var pieslēgt ar veco kabeli, tāpēc ražotājam jāpārstāj dot līdzi elektrības vads datoriem, printeriem u.c.?

    Krotow
    10.07.2020 18:25
    Reply to  Eins

    Jā, un kā lielākā cūcība ir USB kabeļa neesamības printera komplektā nepieminēšana. Vai arī šī fakta uzrakstīšana ar vismazākajiem burtiņiem vistālākajā printera kastes stūrī. Pagājušogad līdzīgi uzrāvos, pērkot HP lāzerprinteri klientam. Nācās pa galvu kaklu un pārkāpjot CSN nesties uz tuvāk esošo Akropoli, lai paspētu nopirkt pareizo USB kabeli ar B spraudni pirms 22:00. Par USB kabeļa neesamību pārdevējs iepriekš nebrīdināja un uz kastes par to arī nekas nebija minēts. Labi vismaz ka elektrības vads bija iedots līdz.

    Piekrītu ka nav jēgas piesārņot pasauli, ražojot vadus un lādētājus, ko pircējs nekad nelietos. Taču par vadu un lādētāju neesamību pircēji jābrīdina savlaicīgi un tam jābūt minētam uz iepakojuma vai preces aprakstā veikala plauktā. Citādi ir dumji un par preci, ar ko šādi kāzusi gadās, veidojas nepareizs viedoklis.

    Reklāma