Web Analytics
More
    Reklāma

    Thunderbolt 4 būs tikai nedaudz uzlabots Thunderbolt 3

    Jaunākie raksti

    Intel tikko izziņojis vēl papildu Thunderbolt 4 jaunumus, kas nemaz nav tik grandiozi, kā tika gaidīts iepriekš. Šī gada pirmajās dienās Intel kopā ar Tiger Lake sērijas mobilajiem klēpjdatoru procesoriem izziņoja arī Thunderbolt 4, kas seko pēdās Thunderbolt 3 savienojumam. Dīvaini, bet Thunderbolt 4 saglabājis tos pašus datu pārsūtīšanas ātrumus līdz 40 Gbps, kas jau šobrīd izmantojami ar Thunderbolt 3.

    Thunderbolt 4 izmantos to pašu USB Type-C spraudni, bet pagaidām nav skaidri zināms, vai Thunderbolt 4 ir bāzēts uz PCIe 4.0, jo Thunderbolt 3 izmanto PCIe 3.0. Intel paziņojis, ka plašāk par Thunderbolt 4 tehniskajām niansēs tiks izstāstīts kaut kad vēlāk.

    Reklāma

    Thunderbolt 4 nosaukums gan radīs kārtējo haosu, jo nesen izziņotais USB 4 ir bāzēts uz Thunderbolt 3, faktiski starp USB 4 un Thunderbolt 3 var likt vienādības zīmi.

    Šonedēļ izziņotie Thunderbolt 4 jaunumi pavērs iespēju pie vienas Thunderbolt 4 pieslēgvietas pievienot divus 4K monitorus, kas varētu būt svarīgi Mac lietotājiem. Apple Mac datori ir viens no spēcīgākajiem Thunderbolt izmantotājiem, jau paziņots, ka Mac datoros būs arī Thunderbolt 4. Thunderbolt 3 jau šobrīd ir visos MacBook Pro kopš 2016. gada, MacBook Air kopš 2018. gada un arī 2019. gada Mac Pro.

    Intel paredzējis, ka Thunderbolt 4 obligāti nozīmēs iespēju lādēt datorus ar šīs pieslēgvietas palīdzību.

    Diemžēl Windows datoros Thunderbolt nav tā saucamais plug-and-play, tev nāksies pēc Thunderbolt paplašinājumu kartes ievietošanas datorā pamatīgi pasvīst BIOS iestatījumos un ar draiveru uzstādīšanu. Tāpat Intel nav diez ko izdevies informēt lietotājus par Thunderbolt, jo USB Type-C pieslēgvieta var saturēt Thunderbolt vai USB 3.2 un pat abus šos standartus vienlaicīgi. Mazāk uzmanīgam vērotājam tas var nozīmēt dejas ar tamburīnu, kad tiek piemeklēta USB Type-C dokstacija un citi aksesuāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans Klave
    12.07.2020 17:31

    Es gan vienu nesaprotu – kāpēc visi raksta, ka “tagad varēs pieslēgt divus 4K monitorus pie Thunderbolt 4”
    Vai patiešām orintēts portāls uz tehnoloģijām nespēj izfiltrēt, ko raksta!?
    Jau četrus gadus var pie Thunderbolt 3 slēgt divus 4K monitorus.
    Ir pat LG 24 collu 4K monitors ar diviem Thunderbolt 3 portiem, lai monitorus slēgt kopā “daisy chain”. Thunderbolt 3 dokstacijas piedāvā divus monitorus 4K pieslēgt.

    Eh…, copy/paste paaudze. 🤷🏻‍♂️

    Reklāma