Web Analytics
More
    Reklāma

    “Audi” prezentējis “Q4 Sportback e-tron” konceptmodeli

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “Audi” izplatījis informāciju par gaidāmo “Q4 Sportback e-tron” modeli, kurš ražošanā nonāks nākamgad. Šis modelis izmēros būs praktiski tāds pats, kā klasiskais “Q4” – 4,6 metrus garš un 1,6 metrus augsts. “Audi” norāda, ka “Sportback” versija būs par 1 centimetru garāka un 1 centimetru zemāka, taču abu “Q4” versiju platums (1,9 metri) un riteņu garenbāze (2,77 metri) būs vienādi.

    Auto darbinās divi elektromotori, kuru kopējā jauda ir 225 kW jeb 301 zirgspēks. Elektriskais motors mašīnas aizmugurē nodrošinās 150 kW (201 zirgspēks) jaudu un 310 ņūtonmetru lielu griezes momentu, savukārt priekšā esošais elektromotors nodrošina 75 kW (100) zirgspēku jaudu un 150 ņūtonmetru jaudu. Auto lielākoties pārvietosies, izmantojot aizmugurē novietoto elektromotoru, savukārt priekšējais motors pieslēgsies nepieciešamības gadījumā. Elektromotoru jauda līdz asfaltam tiks novadīta ar visu četru riteņu Quattro piedziņu. Auto būs perfekts 50:50 izsvarojums pa asīm.

    Abi Q4 modeļi no 0 līdz 100 km/h ieskrienas 6,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs ierobežots pie 180 km/h.  

    Kā bāze izmantota “Volkswagen” koncerna MEB platforma, kas nākotnē tiks izmantota vairākos koncerna ražotajos modeļos. “Q4 Sportback e-tron” būs aprīkots ar 82 kWh bateriju paku, kas sver 510 kilogramus un spēšot nodrošināt vairāk nekā 450 kilometru nobraukumu ar vienu uzlādi. Bateriju būs iespējams lādēt ar 125 kW jaudu, līdz ar to 80 procentu uzlādes sasniegšana prasīs nedaudz vairāk kā pusstundu.

    Salonā mašīna padarīta maksimāli digitāla – instrumentu panelis, protams, būs digitāls, taču kā jaunums prezentēts lielizmēra “heads-up” displejs ar papildinātās realitātes funkcijām. Viduskonsolē atrodams 12.3 collu skārienjūtīgais ekrāns, kurš tiks izmantots, lai lietotu dažādas funkcijas. “Audi” cenšas domāt ilgtspējīgi, tāpēc grīdas segums izgatavots no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

    Šis kļūs par nu jau kārtējo “Audi” elektrisko modeli. Kā tas iepriekš vairākkārt uzsvērts, “Audi” turpmākajos gados ievērojami palielinās savu elektrisko modeļu piedāvājumu, 2025. gadā piedāvājot vairāk nekā 20 elektriskus modeļus, kuru pārdošanas apjomi pēc kompānijas aplēsēm sastādīs aptuveni 40% no visa kompānijas pārdoto auto skaita.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Letiņš
    09.07.2020 10:05

    pirmā doma ieraugot attēlu – bembis ar Audi logo :-D

    Reklāma