Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedrijā izziņo autonomi braucoša “shuttle” mikroautobusa izmēģinājumus

    Jaunākie raksti

    Zviedrijas kompānija “NEVS” (National Electric Vehicles Sweden) izziņojusi autonomi braucošu autobusu “Sango”, vienlaikus vēstot par plāniem uzsākt testus reālā vidē uz ielas.

    Dizaineri transportlīdzeklim apzināti piešķīruši kantaino formu, lai iegūtu pēc iespējas vairāk vietas salonā, kas ļauj piedāvāt trīs kabīnes konfigurācijas – privātā, sociālā vai ģimenes. “Sango” aprīkots ar sešām sēdvietām, kuras iespējams pārvietot kā vien nepieciešams, turklāt, pasažieri sev apkārt var radīt privātumu, paceļot iebūvētās sienas. Tāpat būs pieejama individuāla klimata kontrole un gaisa filtri. Ļoti noderīgi arī vīrusu epidēmiju laikā.

    Ķīnas kompānija “AutoX” apgādāja “Sango” ar nepieciešamajām iekārtām un programmatūru, lai tas spētu pārvietoties bez vadītāja. Taču izstrādātāji vēsta, ka tas var izmantot jebkuru tirgū pieejamo programmatūru. Transportlīdzekļa specifikācija nav atklāta, taču zināms, ka tas, protams, ir elektrisks.

    Inženieri jau sākuši “Sango” prototipa testus Zviedrijā. Raugoties nākotnē, kompānija izmēģinājumu nolūkos Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā cer palaist 10 šādus transportlīdzekļus, kuri būs pieejami visai sabiedrībai. Paredzēts, ka testi Stokholmā varētu sākties 2022. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma