Web Analytics
More
    Reklāma

    Waze tiek pie liela vizuālā atjauninājuma, galveno uzmanību pievēršot lietotāja emocijām

    Jaunākie raksti

    Navigācijas platforma “Waze” nupat ieguvusi vienu no līdz šim lielākajiem vizuālajiem atjauninājumiem. Aplikācija tagad izskatās krietni krāsaināka un paredz arī iespēju lietotājam dalīties ar jaunām emocijām brauciena laikā, izmantojot funkciju “Moods”. Lai atspoguļotu savas sajūtas brauciena laikā, lietotājs sākumā varēs izvēlēties kādu no 30 emocijikonām.

    Pievienotais emociju komplekts balstās uz jau iepriekš Waze pieejamo funkciju “Moods” un tagad piedāvā ievērojami plašāku emociju gammu. Waze pārstāvji norādījuši, ka “Moods” mērķis vienmēr bijis konkrēts – atspoguļot to, kā lietotāji jūtas brauciena laikā.

    Reklāma

    Lai arī garastāvoklis varētu šķist salīdzinoši neliela lietotāju personalizācijas iespēja, tas vienlaikus ir interesents veids, kā no braucēja iegūt cita veida informāciju, kas, savukārt, varētu palīdzēt satiksmes organizācijas uzlabošanā. Apvienojot šo “Moods” funkciju ar citiem rādītājiem, par ko ziņo Waze lietotāji, piemēram, satiksmes stāvoklis, laika apstākļi, remontdarbi, iespējams izveidot vēl bagātīgāku analizējamo datu kopu un iegūtos rezultātus izmantot ceļu izbūves plānošanā, transporta infrastruktūras pārvaldībā un citur.

    Avots: Waze

    Visai apjomīgais Waze vizuālais atjauninājums ietver arī pilnīgi visu lietotnes saskarņu atsvaidzināšanu, izmantojot krāsainas un spilgtas formas. Tāpat vizuālās pārvērtības piedzīvojušas ikonas un burtveidoli. Domājams, ka šīs pārmaiņas radīs vēl uzskatāmākas atšķirības Waze un Google Maps vizuālajās identitātēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fungry
    01.07.2020 10:22

    Pliekani. Bildes, datumi?

    Janis Murnieks
    01.07.2020 11:05

    “Navigācija mazajiem” … :D

    digitalk
    01.07.2020 12:01

    viss labi līdz brīdim, kad pēc kādas traģiskas autoavārijas ar daudz upuriem, izmeklēšana pierādīs, ka vadītājs tobrīd blenzis Wāzē, lai pārslēgtu mūdus. socializācija navigācijas softā būtu jāaizliedz.

    Čiekurs
    01.07.2020 12:12
    Reply to  digitalk

    Jā, es arī galīgi nevaru iebraukt izstrādātāju vēlēšanos piebāzt navigācijas lietotni ar maksimāli lielu drazu, kas regulāri novērš uzmanību no ceļa.
    Līdz šim uz ātro atceros to tizlo paziņojumu pa pus ekrānu tuvu galamērķim, kas ļauj ielikt bildi, vai ko tamlīdzīgu. Par reportēšanu nemaz nerunājot.
    Auto salona šofera pusē nav vietas visādiem loriņiem un tačskrīniem, tur visam jābūt primāri, lai uzmanība uz ceļa un iespēja ar acu kaktiņiem pieregulēt sekundāras lietas.

    digitalk
    01.07.2020 12:22
    Reply to  Čiekurs

    ceļa situācijas reportēšana nav slikta ideja, ja tā būtu panākama ar 2 pogu nospiedienu, bet vai tad tā ir uztaisīts? (agrāk nebija). es, kā līdzbraucējs, esmu spaidījis šofera telefonā brīdinājumus par traucēkļiem uz ceļa, bet tas nebūt nav ātri un pārskatāmi.

    Čiekurs
    01.07.2020 14:38
    Reply to  digitalk

    Fīča laba, bet es arī neizmantoju pie stūres neveiklās ievades dēļ.
    Vēl jau bija nejēdzība ar patvaļīgu valodu pārslēgšanu šķērsojot citas valsts robežu, kam pilnīgi nav nekādas loģikas. Iebraucu no Latvijas Lietuvā un voila, protu lietuviešu valodu. Nav jau slikti būt poliglotam, bet nesaprast navigācijas norādes un kustībā rakņāties pa iestatījumiem, lai pārslēgtu valodu ir riktīgi tizli.

    Reinis Rozitis
    01.07.2020 17:00
    Reply to  Čiekurs

    No man nesaprotamajām Wazes izmaiņām ir šī – kādreiz dažādiem “warningiem” uz ceļa bija dažādas ikonas, šobrīd pamata kartes skatā ir viens pliks “Hazard” un viss.
    No mana viedokļa ir diezgan būtiska atšķirība vai šis brīdinājums ir par uz nomales stāvošu auto vai, piemēram, uz brauktuves esošu bīstamu objektu (dzīvnieks vai vaļēja kanalizācijas aka utt).

    Tagad pa lielam ir vienkārši brīdinājums (ceļš ar izsaukuma ikonu un audio ar “kaut kas bīstams”) un tad jāspaida ekrānā, lai reāli saprastu no kā jāuzmanās :(

    Edgars Briedis
    01.07.2020 17:59
    Reply to  digitalk

    Jā, tas noteikti ir daudz bīstamāk par tekstu drukāšanu braucot pa šoseju, ko dara katrs trešais šoferītis.

    digitalk
    01.07.2020 20:20
    Reply to  Edgars Briedis

    t.i., tu tagad vienu potenciāli noziedzīgu nolaidību mēģini attaisnot ar citu? “nav bīstamāk” nederēs par attaisnojumu tiesā.

    1025
    01.07.2020 20:50
    Reply to  digitalk

    navi softa izstrādātājiem varētu ienākt prātā doma, ka UI kastomizācija pieejama tikai ja ātrums=0 (un nē, nestāstiet ka jūs lūgsiet stūrmani pielāgot izskatu).

    es gan vispār nezinu, cik liela iespēja ir kļūdīties, skatoties sastrēgumu informāciju…esmu mēģinājis braucot paskatīties šo info gugles kartēs un teikšu – nav tik raiti kā iztēlojos un labāk es nokurināšu liekus litrus zupas, nekā aizlūrēšos telefonā (varbūt tas ir pieredzes jautājums?).

    Skābene
    01.07.2020 13:00

    Vai man vienīgajam traucē tas skaļais blinkš, blankš, kad tuvojies dzelzceļa pārbrauktuvei!? Priekš kam to vajadzēja!?

    Reinis Rozitis
    01.07.2020 13:06
    Reply to  Skābene

    Var jau atslēgt – Settings / Map display / Vien On Map Reports / Railroad crossing un tur izņemt “Alert me while driving”

    KKTK
    01.07.2020 14:06

    Dārgie Waze pārstāvji, citu braucēju bumbuļi ir piemā opcija, kas tiek atslēgta. Tāpēc jūsu Moods neviens neredz. Kā arī jābūt galvā traumētam, lai pirms katra brauciena, vai brauciena vidū, pēkšņi klikšķinātu un mainītu savu Moods.

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Krotow
    02.07.2020 01:33

    Informatīvajām piktogrammām jābūt pēc iespējas mazākā skaitā, skaidri redzamām un saprotamām. Ceļa situācijas nosūtīšanu jāizveido tā lai to var izdarīt ar pāris spiedieniem pusaklajā režīmā. Viss. Un nekādas emocijas un buču sūtīšanas. It kā mums tāpat uz ceļiem avāriju trūktu.

    Gatis Rumbens
    02.07.2020 02:38

    Pirmā lieta uzliekot waze ir atslēgt iespēju redzēt citus + papaildus sevi..un pilnīgi pie dirsas kāds tev tur ir tavs Moods. Vispār pēdēja laikā es šaja aplikācijā sāku dikti vilties.

    Reklāma