Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify 26 valstīs piedāvā iespēju tulkot dziesmu vārdus

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada novembrī mūzikas straumēšanas platforma “Spotify” nāca klajā ar ziņu, ka atsevišķos tirgos sācis testēt reāllaika dziesmu tekstu sniegšanas iespējas. Pēc vairāk nekā pusgada kompānija paziņojusi, ka sākot ar 30. jūniju piedāvās reāllaika dziesmu vārdus 26 pasaules tirgos DA Āzijā, Indijā un Latīņamerikā. 22 no šīm valstīm pie šāda veida funkcijas tiks pirmo reizi.

    Piekļuvi reāllaika dziesmu tekstiem nodrošina kompānija “Musixmatch”, kuras pavadībā notikusi arī funkcijas testēšana. Zināms, ka Spotify piedāvās reāllaika dziesmu tekstus tādā valodā, kādā dziesmas skan. Lietotāji šai iespējai varēs piekļūt, nospiežot pogu “Lyrics”, kas atrodama ekrāna “Now Playing” apakšā, un tādējādi sekot līdzi tajā brīdī skanošo dziesmu vārdiem.

    Reklāma

    Sākot ar 30. jūniju reāllaika dziesmu tekstu funkcija tiek sniegta Spotify lietotājiem Argentīnā, Brazīlijā, Kolumbijā, Čīlē, Meksikā, Peru, Bolīvijā, Kostarikā, Dominikānas Republikā, Ekvadorā, Gvatemalā, Hondurasā, Indijā, Nikaragvā, Panamā, Paragvajā, Salvadorā, Urugvajā, Vjetnamā, Filipīnās, Indonēzijā, Malaizijā, Taizemē, Taivānā, Singapūrā un Honkongā.

    Spotify mēnešiem ilgā kavēšanās ar reāllaika dziesmu tekstu funkciju saistāma ar dziesmu tekstu un licencēšanas sarežģītību. Tā rezultātā daudziem uzņēmumiem, ne tikai Spotify, bijušas grūtības nodrošināt lietotājiem piekļuvi likumīgi licencētiem dziesmu tekstiem straumēšanas pakalpojumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aldisb
    02.07.2020 19:26

    Tulkošana vai algoritms sasiet tekstu ar skaņu? Hmm. Man jau noderētu, ja metālmūzikas liriku atrādītu. Savadāk pašam šad tad jāserfo pakaļ. Hmm. :D

    Last edited 3 years ago by Aldis Butlers
    Reklāma