Web Analytics
More
    Reklāma

    Google attēlu meklēšanai pievieno faktu pārbaudes funkciju

    Jaunākie raksti

    Google nācis klajā ar jaunu iespēju bilžu meklētājiem, pievienojot faktu pārbaudes (Fact check) etiķetes attēlu meklēšanas rezultātiem. Ja attēlam ir pievienota šī etiķete, tas ir Google veids, kā pateikt lietotājam, ka bilde atbilst Google kritērijiem un informācija, uzklikšķinot uz attēla, ir patiesa.

    Google attēlu meklēšanas rezultātos zem sīktēlu rezultātiem parādīs etiķeti “faktu pārbaude”. Noklikšķinot uz kāda no rezultātiem, lai attēlu apskatītu lielākā formātā, iespējams ieraudzīt faktu pārbaudes kopsavilkumu, kas parādās attiecīgajā tīmekļa lapā. Šīs funkcijas pamatā Google izmanto ClaimReview sistēmu, kas nodrošina ātru faktu pārbaudi no dažādiem neatkarīgiem avotiem, piemēram, “PolitiFact”.

    Reklāma

    Avots: Google

    Faktu pārbaudes etiķete var parādīties gan ierakstiem par konkrētiem attēliem (attēls augstāk), gan rakstiem, kur attēlam ir tikai ilustratīva nozīme (attēls zemāk).

    Avots: Google

    Šādā veidā Google arī cer mazināt viltus ziņu īpatsvaru, un, domājams, ka šis ir piemērots laiks šādas funkcijas ieviešanai. Kā nekā tuvojas ASV prezidenta vēlēšanas, un pastāv bažas, ka gan konkrētas valstis, gan vietējie politiķi vēlētāju maldināšanai varētu izmantot viltus bildes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma