Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA pūļa finansējuma platformā meklē nākotnes Mēness tualetes idejas

    Jaunākie raksti

    Neizbēgami dodoties kosmosā un gatavojoties NASA Artemis programmai atgriezt cilvēkus uz Mēness, ir jādomā arī par astronautu fizioloģiju un dabisko vajadzību apmierināšanu. Tāpēc lai iegūtu svaigu skatu ar idejām, HeroX interneta lapā iespējams iesniegt savas idejas Mēness tualetei un saņemt daļu no 35 000 USD laimesta.

    Astoņu nedēļu garumā HeroX platformā ir iespējams pieteikt savu risinājumu tualetei, kurai jādarbojas mikrogravitātes un Mēness gravitātes apstākļos, kas šobrīd ir lielākais izaicinājums. NASA apbalvos trīs labāko ideju autorus, kuri sadalīs izsludināto laimestu, tomēr tas nenozīmē, ka šīs idejas arī tiks ieviestas realitātē, jo aģentūrai jau ir savas iestrādes un risinājumi. Tomēr ir ļoti labi, kad uz problēmu paskatās cilvēki ar pavisam svaigu skatu un zināšanām.

    Reklāma

    Ir dotas norādes, pēc kurām labāk darboties un kā veidot šo tualetes sistēmu, kurai jābūt vieglai un izmēros salīdzinoši mazai. Tai var nākties piedzīvot dažādus spiedienus, ceļojot kosmosā. Taču viens no bonusiem ir tas, ka tomēr visas izvadītās vielas uz Mēness nosēdīsies, jo tam ir 1/6 daļa Zemes gravitātes. Tāpat tualetei jābūt aprīkotai ar ūdens sistēmu, lai neveidotos dažādi nepatīkami aromāti, kā arī jāspēj efektīvi savākt visu, ja astronautam ir vemšana vai caureja. Tā kā šo mainīgo patiesībā ir ļoti daudz.

    Šī nav pirmā reize, kad NASA izmanto pūļa finansējuma platformas iespējas, jo 2016. gadā notika konkurss, kura ietvaros tika meklēti risinājumi izkārnījumu pārstrādāšanai atrodoties kosmosā. Savu pieteikumu ir iespējams iesniegt ikvienam, kas nākotnē var izrādīties slavu atpazīstamību nesošs faktors.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma