Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook nopērk Google Street View konkurentu Mapillary

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls Facebook savā īpašumā ir ieguvis servisu Mapillary, kurš nodarbojas tieši ar ielas līmeņa attēlu apstrādi karšu vajadzībām. Tātad to pašu, ko nodrošina Google Street View.

    Mapillary ir izveidots 2013. gadā kā bezmaksas serviss nekomerciāliem nolūkiem, kurš ar datorredzes un pašu cilvēku iniciatīvu ir izveidojis ļoti digitālu un precīzu karti no 190 pasaules valstīm. Tieši cilvēku iesaiste, ļaujot iesniegt savas fotogrāfijas no dažādām ierīcēm ar redzamajām ceļazīmēm, bojājumiem, lampām, luksaforiem un citām ikdienā redzamajām lietām, ir padarījusi Mapillary par galveno konkurentu Google.

    Reklāma

    Kad cilvēki iesniedz bildes, datorredzes algoritms tās pārbauda un spēj atpazīt pat līdz 40 elementiem, veidojot priekšstatu par to, kā izskatās un kas notiek uz ceļa. Līdz ar to visu laiku ir iespējams veidot ļoti aktuālu informāciju par izmaiņām ikdienas lokācijās, kas ir ļoti svarīgi operatīvajam transportam. Līdz šim brīdim šī informācija bija domāta tieši šādiem nolūkiem kā satiksmes kontrolei, operatīvā transporta novirzīšanai, bet ar iekļaušanos Facebook paspārnē, informācija bez maksas būs pieejama arī uzņēmumiem.

    Pateicoties tam, mēs varētu sagaidīt, ka drīzumā uzņēmumu lapām Facebook platformā būs pieejams ļoti detalizēts un aktuāls ielas skats, ļaujot gan tos ērtāk atrast, gan spodrināt savu tēlu.

    Piereģistrējos Mapillary un nedaudz apskatīju Rīgas centru. Informācija patiešām ir ļoti precīza, kā arī sistēma digitāli norāda uz dažādām ceļazīmēm. Papildus tam, ikviens no mums var augšupielādēt savas uzņemtās bildes ar skatiem, ko redzam ikdienā, lai turpinātu atjaunot informāciju. Ērtākai fotogrāfiju augšupielādei ir pieejama pat lietotne – Android un iOS.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma