Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” panāk jaunu vienošanos ar “Panasonic” par bateriju piegādi

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs “Tesla” panācis jaunu trīs gadu vienošanos ar “Panasonic” par bateriju piegādi automašīnu ražošanai no Nevadas štatā esošās “Gigafactory” rūpnīcas. Šī rūpnīca jau ir viena no lielākajām litija jonu bateriju ražotnēm pasaulē, taču pērn “Tesla” atzina, ka rūpnīca tik un tā nespēj saražot pietiekami daudz bateriju. Tas ierobežojis “Model 3′ ražošanas apjomus.

    “Panasonic” rūpnīcā sākotnēji veica 1,6 miljardu ASV dolāru investīcijas, taču kompānija nespēja nodrošināt cerēto bateriju ražošanas jaudu. Dažādi avoti vēsta, ka tas radījis šķelšanos abu uzņēmumu starpā. “Panasonic” pagājušajā mēnesī paziņoja, ka bateriju ražošanas rūpnīca kompānijai beidzot nes peļņu.

    “Tesla” paziņojusi par grozījumiem abu kompāniju iepriekš noslēgtajā līgumā, tiesa, konkrētas detaļas netiek izpaustas. Zināms, ka līgumā iekļauti specifiski nosacījumi par cenām un plānotajām investīcijām pašas rūpnīcas, kā arī tehnoloģiju attīstībā. Tāpat iekļauti nosacījumi, kas paredz konkrētu saražoto bateriju apjomu, kā arī “Tesla” apņemas veikt iepirkumus noteiktā apjomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma